Wall Street: Διευρύνονται τα κέρδη παρά το «χτύπημα» της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διευρύνονται τα κέρδη παρά το «χτύπημα» της Fed
Ισχυρά κέρδη σχεδόν 3% για τον Nasdaq, άνοδος 400 μονάδων για τον Dow Jones στον απόηχο της αύξησης των επιτοκίων από την Fed κατά 75 μονάδες βάσης.

Τελευταία ενημέρωση 22.35

Σε ρυθμούς... Fed κινείται την Τετάρτη η αμερικανική αγορά, με τους δείκτες της Wall Street να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, αντιδρώντας από τις διαδοχικές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, με τα θετικά πρόσημα να διατηρούνται και μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το ύψος των επιτοκίων για την μεγαλύτερη αύξηση των βασικών της επιτοκίων από το 1994, την στιγμή που ο πληθωρισμός στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη δε δείχνει σημάδια ουσιαστικής υποχώρησης.

Η αγορά φαίνεται πως είχε προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ κορυφαίοι παράγοντες όπως ο Μπιλ Άκμαν -ιδρυτής και CEO του hedge fund Pershing Square- θεωρούν αναγκαία ακόμα μία αύξηση της τάξης του 0,75% κατά την συνεδρίαση του Ιουλίου ώστε να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε «λογικά επίπεδα».

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 436 μονάδες ή 1,44% και βρίσκεται στα επίπεδα των 30.801 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος καταγράφει κέρδη 1,87% στις 3.805 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ανεβαίνει κατά 2,86% στις 11.137 μονάδες, ενώ σαφή σημάδια αποκλιμάκωσης δείχνει ο δείκτης VIX -που μετρά την μεταβλητότητα στην αγορά-, καθώς υποχωρεί κατά σχεδόν 11% στις 29,11 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι κολοσσοί του τεχνολoγικού κλάδου, με τις Tesla, Amazon, Meta Platforms και Alphabet να ενισχύονται κατά 2%, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τίτλοι των Boeing και Goldman Sachs με κέρδη 4% και 2% αντίστοιχα. Άνοδο 2% σημειώνει και η μετοχή της Nike, ενώ οι μετοχές των ταξιδιωτικών κολοσσών Carnival και Norwegian Cruise Line να ανεβαίνουν κατά 3%.

Τέλος, άνοδο 2% σημειώνουν και οι τίτλοι των αεροπορικών Delta και United Airlines.

Μάκρο

Μείωση 0,3% υπέστησαν τον Μάιο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω λιγότερων αγορών αυτοκινήτων, αν και η αύξηση των τιμών λόγω του υψηλού πληθωρισμού μπορεί επίσης να αποθάρρυνε τους αγοραστές.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει μια μικρή αύξηση 0,1%.

Εάν τα αυτοκίνητα και η βενζίνη βγουν εκτός μέτρησης, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: «Βουλιάζει» ξανά σε χαμηλό 18μήνου - Απώλειες 70% από τον Νοέμβριο

Μπιλ Άκμαν: Η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης στις δυο επόμενες συνεδριάσεις

Μπιλ Γκέιτς: Τα crypto βασίζονται στην ιδέα του «μεγαλύτερου ανόητου» - Δεν μπλέκομαι μαζί τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider