Οριακά θετικό το πρόσημο στο Χρηματιστήριο, με περιορισμένο τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά θετικό το πρόσημο στο Χρηματιστήριο, με περιορισμένο τζίρο
Ανεπαίσθητα κέρδη στην ελληνική αγορά για την Τρίτη, αποτιμώντας τις εξελίξεις από το εξωτερικό.

Στάση αναμονής με οριακά κέρδη καταγράφηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την Τρίτη, με την αγορά να επηρεάζεται από το επιφυλακτικό κλίμα από Ευρώπη και ΗΠΑ, εν μέσω της προσμονής των επενδυτών για τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να αυξήσει τα βασικά επιτόκια της για 4η φορά μέσα στο 2022, με τις αγορές να περιμένουν το εύρος της αύξησης και τις εκτιμήσεις της Fed για την πορεία της οικονομίας.

Εξάλλου, οι επενδυτές κατέγραψαν τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την πορεία του παγκόσμιου ΑΕΠ και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση της χρήσης φυσικού αερίου κατά 15%.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε οριακά 0,04% στις 829,26 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε κοντά στα 35 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 831,10 μονάδες και χαμηλό στις 825,95 μονάδες.

O Large Cap ανέβηκε 0,02% στις 1.990 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,24% στις 1.354 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ισχυροποιήθηκε 0,03% στις 494,81 μονάδες.

Στην εικόνα των μετοχών, άνοδο 1,77% κατέγραψε η Alpha Bank και κέρδη 1,54% η Intralot, μετά από την πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με την άντληση κεφαλαίων συνολικού ποσού 129,22 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, απώλειες 2,61% έγραψε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και πτώση 1,6% η μετοχή της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider