Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed
Στο «κόκκινο» οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street με τoν Nasdaq να ηγείται των απωλειών.

Τελευταία ενημέρωση 21:03

Η Wall Street καταγράφει απώλειες την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του Οκτωβρίου, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στην επερχόμενη συνεδρίαση της Fed.

Οι αγορές έκαναν τεράστιο comeback τον Οκτώβριο, με τον Dow να κερδίζει 13,6% για τον μήνα μέχρι σήμερα, που αποτελεί την καλύτερη μηνιαία επίδοση από το μακρινό 1987. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν επίσης άνοδο άνω του 8% και 4%, αντίστοιχα, αυτόν τον μήνα.

Τα κέρδη του Οκτωβρίου δεν επηρεάζονται προς στιγμήν ιδιαίτερα από τη μεικτή εικόνα που παρουσίασαν το τρίτο τρίμηνο μεγάλες επιχειρήσεις. Παρά τα έσοδα, η επιβράδυνση της ανάπτυξης και οι απώλειες σε τεράστιες τεχνολογικές εταιρίες όπως η Meta και η Amazon, συσκοτίζουν το τοπίο, προμηνύοντας υφεσιακή πορεία για την αμερικανική οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως η Amazon προέβλεψε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της περιόδου των εορτών θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και ο ρυθμός ανάπτυξης του cloud επιβραδύνθηκε.

Παράλληλα, οι traders προετοιμάζονται για την τελευταία συνεδρίαση της Fed που αρχίζει την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανεβάσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βασης ξανά την Τετάρτη, αλλά πολλοί στη Wall Street ευελπιστούν πως οι επιτοκιακές αυξήσεις θα σταματήσουν στο άμεσο μέλλον ή έστω θα περιοριστεί το μέγεθός τους.

«Αποδίδουμε πρωτίστως την απότομη ανάκαμψη +9% του S&P 500 τις τελευταίες 10 ημέρες στις φαινομενικά "φρούδες" ελπίδες για μία αναδίπλωση της Fed, σχετικά με την αύξηση των επτοκίων της. Η αίσθησή μας είναι ότι οι επενδυτές είναι πιθανότερο όμως να απογοητευτούν το απόγευμα της Τετάρτης» υπογράμμισε ο Κρις Σένιεκ της Wolfe Research.

H κίνηση των δεικτών

  • Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,39% στις 32.728 μονάδες
  • Ο S&P 500 υποχωρεί 0,74% στις 3.872 μονάδες
  • Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,05% στις 10.986 μονάδες

Mάκρο

Ο σύνθετος δείκτης PMI, που παρακολουθεί τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε σε χαμηλό δύο ετών τον Οκτώβριο στο Σικάγο.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε στο 45,2, από 45,7 έναν μήνα νωρίτερα και πλέον βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, όταν έπεσε στο 32,2.

Επιχειρηματικά νέα

H Blackstone αγοράζει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τεχνολογικής επιχείρησης Emerson Electric. Η συμφωνία ανέρχεται περίπου στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια με την Emerson, με χρέη 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων να πουλά και την έδρα της ως μέρος της συμφωνίας. Οι μετοχές της Emerson επηρεάστηκαν ελάχιστα από τα νέα στις αρχές της διαπραγμάτευσης, ενώ εκείνες της Blackstone υποχώρησαν περίπου 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα από τόκους το 2022 η UniCredit

Ρεύμα: Ξεμπλόκαρε η ανάκτηση των υπερεσόδων των παραγωγών – Στα 460 εκατ. η εισφορά

LG: Έσοδα-ρεκόρ στο γ' τρίμηνο λόγω οικιακών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider