JPMorgan Chase: Μια πιο ήπια Fed την Τετάρτη, θα μπορούσε να εκτοξεύσει 10% τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan Chase: Μια πιο ήπια Fed την Τετάρτη, θα μπορούσε να εκτοξεύσει 10% τον S&P 500
Ο S&P 500 θα μπορούσε να κάνει άλμα τουλάχιστον 10% σε μία μόνο συνεδρίαση εάν η Κεντρική Τράπεζα αυξήσει τα επιτόκια κατά λιγότερο από το αναμενόμενο 0,50% και ο Πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ δείξει ανοχή απέναντι στον ανεβασμένο πληθωρισμό και στην σφικτή αγορά εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα πώλησης μετοχών της τράπεζας.

Ενώ οι ελπίδες για μια λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική από την Fed βοήθησαν το αμερικανικό χρηματιστήριο να ξεπεράσει τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης εβδομάδας από τους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, το trading desk της JPMorgan Chase βλέπει περιθώριο ακόμη και για ένα μεγάλο ράλι, σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εμφανιστούν πιο «dovish» την Τετάρτη που θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο S&P 500 θα μπορούσε να κάνει άλμα τουλάχιστον 10% σε μία μόνο συνεδρίαση εάν η Κεντρική Τράπεζα αυξήσει τα επιτόκια κατά λιγότερο από το αναμενόμενο 0,50% και ο Πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ δείξει ανοχή απέναντι στον αυξημένο πληθωρισμό και στην πιο σφικτή αγορά εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα πώλησης μετοχών της τράπεζας. Το σενάριο αυτό είναι το «λιγότερο πιθανό» να επαληθευτεί, αν και το πιο bullish για τους επενδυτές μετοχών, έγραψε η ομάδα σε note της τη Δευτέρα.

Έχοντας επεξεργαστεί κάθε πιθανό σενάριο την ημέρα των ανακοινώσεων της Fed, η ομάδα της JPMorgan ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα της πρόβλεψης των κινήσεων της αγοράς βασισμένη σε ένα event που λειτούργησε θετικά για τις μετοχές φέτος. Μετά τις έξι τελευταίες συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής, ο S%P 500 κινήθηκε ανοδικά τις τέσσερις ημέρες των ανακοινώσεων και πτωτικά τις άλλες δύο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βασης ξανά την Τετάρτη, αλλά πολλοί στη Wall Street ευελπιστούν πως οι αυξήσεις των επιτοκίων θα σταματήσουν στο άμεσο μέλλον ή έστω θα περιοριστεί το μέγεθός τους.

Στο πιο σίγουρο σενάριο, οι οικονομολόγοι της JPMorgan αναμένουν κι αυτοί με τη σειρά τους άνοδο των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, σε ευθυγράμμιση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider