Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο μετά το χθεσινό ράλι σε τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο μετά το χθεσινό ράλι σε τράπεζες
Χωρίς επιθετικές πωλήσεις και με ζυγισμένες κινήσεις το Χρηματιστήριο την Τρίτη.

Διαφορετικό μονοπάτι συνεχίζει να ακολουθεί το Χρηματιστήριο, κόντρα στο διεθνές επιφυλακτικό κύμα και στη νευρικότητα που κυριαρχεί από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως ανέλυε το insider.gr μπορεί η τάση της χαμηλής ρευστότητας, της ισχνής συναλλακτικής δραστηριότητας, των δημοσιων προτάσεων και των περιορισμένων IPOs που έχουν υλοποιηθεί, να συνεχίζει να αποτελεί το μελανό σημείο στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της εγχώριας αγοράς, ωστόσο η συμπεριφορά της και η προσπάθεια διαφοροποίησής της σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε, αποτελούν σημεία κατατεθέν.

Πέραν ωστόσο των κινήσεων που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης, ύπηρξαν κλάδοι και μετοχές που υπό το πρίσμα του «stock picking» κατάφεραν να υπεραποδώσουν, προσφέροντας σημαντικές αποδόσεις στα χαρτοφυλάκια που επέλεξαν να λάβουν μία θέση. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατά συνέπεια, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον πρωταγωνιστή της ευρύτερης αναρρίχησης της αγοράς με ορίζοντα την ανακατάληψη των πολυετών υψηλών, την απόδειξη μεταστροφής αλλά και του «μαγνήτη» προβολής και ενίσχυσης του εγχώριου επενδυτικού «story».

Σημαντική εξέλιξη ωστόσο για την πορεία ευρύτερα των αγορών είναι το πως θα εξελιχθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, με τη Goldman Sachs να αναμένει μια ελαφρώς ηπιότερη κίνηση από τη Fed στα επιτόκια.

Στο ταμπλό σήμερα καταγράφεται μια κατοχύρωση κερδών μετά το χθεσινό ράλι και ειδικότερα στις τράπεζες, όπου η Alpha Bank έφτασε στο +7% και τις υπόλοιπες να ακολουθούν κατά πόδας!

Συνεπώς, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει μια ήπια πτώση κατά 0,31% στις 959,88 μονάδες, με τον τζίρο στα 1,75 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,43% για τον FTSE 25 στις 2.330,45 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 0,22% στις 700,21 μονάδες.

Στις τράπεζες, το ήπιο profit taking σε Alpha Bank μετά το ράλι δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας καθώς δεν καταγράφονται επιθετικές πωλήσεις προς ώρας. Έτσι, η Alpha υποχωρεί κατά 0,22% η ΕΤΕ κατά 0,15%, η Eurobank κατά 0,57% στα 1,145 ευρώ, με την Πειραιώς να συνεχίζει ανοδικά (0,13%) στα 1,562 ευρώ.

Ήπια ανοδικά κινούνται επίσης ΟΤΕ, ElvalHalcor, ΕΥΔΑΠ, ενώ με ήπια κατοχύρωση κερδών καταγράφεται σε Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και ΜΟΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο δρόμος προς τα νέα υψηλά - Η επόμενη κίνηση για τις τράπεζες

Οι φορο-λογαριασμοί του 2023 για 6,5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Αέριο: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός με τη Β.Μακεδονία – Ένα ακόμη βήμα για ενεργειακό hub η Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider