Χρηματιστήριο: Η απαιτούμενη διόρθωση και η πιο «στέρεα» πλέον κίνηση προς τις 1.000 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Η απαιτούμενη διόρθωση και η πιο «στέρεα» πλέον κίνηση προς τις 1.000 μονάδες
Κάπου θα σταμάταγε και το «τρένο» του Χρηματιστήριου Αθηνών μετά το ράλι του Ιανουαρίου.

Κάπου θα σταμάταγε και το «τρένο» του Χρηματιστήριου Αθηνών μετά το ράλι του Ιανουαρίου, ωστόσο η κάπως απότομη οπισθοχώρηση ξύπνησε λίγο μνήμες του πρόσφατος παρελθόντος...!

Ωστόσο, η χθεσινή διόρθωση έδωσε το έναυσμα σε επενδυτές και χαρτοφυλάκια που δεν είχαν καταφέρει να «επιβιβαστούν σε κάποιο από τα βαγόνια» της ισχυρής ανοδική κίνησης, να μπουν τώρα.

Πέραν τούτου, οι ταλαντωτές που είχαν μπει σε ακραία υπεραγορασμένα επίπεδα «πήραν ανάσα», ώστε η αγορά να κινηθεί πιο στέρεα προς τις 1.000 μονάδες.

Από την άλλη, το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν είναι ιδιαίτερα θετικό καθιστώντας και τους εγχώριους επενδυτές πιο προσεκτικούς στις κινήσεις τους.

Συγκεκριμένα, μετά τη Bank of America που εδώ και αρκετό καιρό δηλώνει ακραία «bearish» για τις ευρωπαϊκές μετοχές, δυσοίωνο είναι και το πλαίσιο που σκιαγραφεί η BlackRock ως προς την πορεία που θα χαράξουν οι αγορές κατά το νέο έτος.

Συνεπώς, όπως τονίζει ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως, τα χαρτοφυλάκια θα πρέπει να διευρύνουν την οπτική των πιθανών σεναρίων καθώς το νέο πλαίσιο της υψηλότερης μακροοικονομικής αστάθειας και της μεταβλητότητας των αγορών συνεπάγεται ένα ευρύτερο φάσμα αποτελεσμάτων και απαιτεί γρήγορες αντιδράσεις και αντανακλαστικά. «Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις συμπεριφορικές προκαταλήψεις όπως η αδράνεια που δυσκολεύουν την αποδοχή της αλλαγής ή κάνουν ελάχιστα για να κάνουμε τη διαφορά. Μερικές φορές ξέρετε ότι κάτι συμβαίνει, αλλά δεν θέλετε να το πιστέψετε - είτε εξαιτίας της μεροληψίας της πρόσφατης κατάστασης είτε εξαιτίας της καθαρής δυσπιστίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης επιστρέφει σε θετικό πρόσημο με άνοδο 0,55% στις 973,08 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,55% στις 2.361,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,5% στις 720,32 μονάδες.

Επιμέρους, στις τράπεζες, η Alpha Bank καταγράφει κέρδη 0,87%, η ΕΤΕ υποχωρεί κατά 0,66%, η Eurobank πατά γκάζι με κέρδη 0,95% στα 1,1650 ευρώ, με την Περαιώς να επανέρχεται πάνω από τα 1,72 ευρώ, με κέρδη 1,09%.

Ως προς το ανωτέρω που αναφέραμε, οι επενδυτές ανέμεναν τη διόρθωση για να λάβουν θέσεις σε Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, και ΔΕΗ.

Η Μυτιληναίος ενισχύεται κατά 1,49% στα 21,74 ευρώ, με την ΤΕΝΕΡΓ σε αντίστοιχο ρυθμό ανόδου και την Ελλάκτωρ στο 2,45%.

ΕΛΠΕ και ΜΟΗ επίσης καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι είπαν Ένρια και τραπεζίτες – Οι συστάσεις για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων

Goldman και BofA προειδοποιούν για τέλος στο ράλι κερδών των ευρωπαϊκών μετοχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider