Ευρωαγορές: Σταθεροποιητικά ο Stoxx 600 σε μια «βουβή» συνεδρίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Σταθεροποιητικά ο Stoxx 600 σε μια «βουβή» συνεδρίαση
Άνευρη ήταν η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της εκκίνησης της περιόδου δημοσιοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου και τον τζίρο συναλλαγών να επηρεάζεται από την αργία στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Άνευρη ήταν η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της εκκίνησης της περιόδου δημοσιοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου και τον τζίρο συναλλαγών να επηρεάζεται από την αργία στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο +0,1% και τις 461 μονάδες: θετικός πρωταγωνιστής της συνεδρίασης, οι μετοχές του κλάδου υγείας με +0,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία για το εμπόριο της Γερμανίας έδειξαν ότι το πλέονασμα στο ισοζύγιο για τον Μάιο δεν ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, φτάνοντας στα 14,4 δισ. ευρώ, με τις εξαγωγές να υποχωρούν 0,1%.

Στους επιμέρους δείκτες:

  • Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,09% στις 7.520 μονάδες. Η μετοχή της Barclays έχασε 1,97%.
  • Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,26% στις 16.039 μονάδες.
  • Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 7.369 μονάδες.
  • Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώσηξ 0,16% στις 28.400 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,58% στις 9.588 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άλμα 8% έκανε η μετοχή της OMV εν μέσω φημολογίας ότι το Άμπου Ντάμπι βρίσκεται σε συζητήσεις με την αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου για τη δημιουργία ενός κολοσσού χημικών και πλαστικών.

Απώλειες 1,82% σημείωσε η μετοχή της Sainsbury's, παρά το ό,τι η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων της και διατήρησε το guidance κερδών της για το οικονομικό έτος 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider