Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street
Μεικτά πρόσημα δείχνουν τα ταμπλό της Wall Street, με τους δείκτες να αναζητούν κατεύθυνση μετά το ράλι του Νοεμβρίου, που τους οδήγησε σε κέρδη επί πέντε σερί εβδομάδες.

Τελευταία ενημέρωση: 19:59

Μεικτά πρόσημα δείχνουν τα ταμπλό της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να αναζητούν κατεύθυνση μετά το ράλι του Νοεμβρίου, το οποίο τους οδήγησε σε κέρδη επί πέντε σερί εβδομάδες. Οι επενδυτές δείχνουν επιφυλακτικοί, προσπαθώντας να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για πιθανή μείωση των επιτοκίων το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Στο ταμπλό ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,30% στις 36.096 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,10% στις 4.564 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται στο +0,14% στις 14.206 μονάδες. Χθες, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,1%, ο S&P 500 έχασε 0,5%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,8%

Η μετοχή της GitLab κερδίζει σχεδόν 14% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας software πιο ισχυρών από το αναμενόμενο αποτελεσμάτων το το πρώτο τρίμηνο ενώ αναθεωρεί ανοδικά και το guidance της. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα της προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη, ενώ όπως αναφέρει τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 32% σε ετήσια βάση.

O Russell 2000, ο δείκτης για τις εταιρείες μικρότερης κεφαλαιοποίησης, σημείωσε άνοδο 1%. Τον Νοέμβριο κατέγραψε κέρδη σχεδόν 7%, στο γενικότερο θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε πως η Fed θα έβαζε τέλος στον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Jason Heller, ανώτερο εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Coastal Wealth, οι επενδυτές θα πρέπει να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για περαιτέρω άνοδο των μετοχών καθώς οδεύουμε προς το 2024. «Αναμένουμε τις μετοχές να παραμείνουν σε ένα στενό φάσμα συναλλαγών» δηλώνει.

Τα κέρδη Δεκεμβρίου θα είναι «πιο μέτρια» σύμφωνα και με τον Mark Haefele της UBS. Όπως αναφέρει, το τοπίο δείχνει πιο ήπιο για τα κέρδη των μετοχών στο άμεσο μέλλον μετά το δυνατό ράλι του Νοεμβρίου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως προβλέπει πως ο S&P να τοποθετείται στα τέλη του επόμενου χρόνου γύρω στις 4.700.

Μάκρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο διόμισι ετών κατρακύλισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ένδειξη πως η ιστορικά «σφιχτή» αγορά εργασίας ίσως και να παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης.

Οι διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τα 8,73 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, καταγράφοντας πτώση 617.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας την Τρίτη. Ο αριθμός ήταν αισθητά χαμηλότερος από τις προβλέψεις των 9,4 εκατομμυρίων από τον Dow Jones και ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Δεν προκύπτουν ασυνήθιστες χρηματιστηριακές συναλλαγές λίγο πριν τις επιθέσεις της Χαμάς

Ένας χρόνος από το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο: Τα αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Η αγορά παραγώγων δημιούργησε «θόρυβο» στη spot

gazzetta
gazzetta reader insider insider