Πετρέλαιο: Η υποχώρηση αποθεμάτων και πληθωρισμού ΗΠΑ έφερε άνοδο στις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η υποχώρηση αποθεμάτων και πληθωρισμού ΗΠΑ έφερε άνοδο στις τιμές
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερη εβδομάδα και ο πληθωρισμός υποχώρησε.

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερη εβδομάδα ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), καθώς τα διυλιστήρια επεξεργάζονταν περισσότερο αργό, ένδειξη ότι η ζήτηση μπορεί να αυξηθεί.

Το West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου, έκλεισε στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 60 σεντς ή 0,76%. Από την αρχή της χρονιάς το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 10,58%.

Το Μπρεντ παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 83,27 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 52 σεντς ή 0,63%. Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς ενισχύεται κατά 8%.

Η βενζίνη παράδοσης Ιουνίου, κέρδισε 1,64% στα 2,54 δολάρια το γαλόνι, με τα futures βενζίνης να ενισχύονται κατά 20,7% το 2024.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2,49 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με ράλι 3,27%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο υποχωρεί κατά 0,76%.

Το West Texas Intermediate και το Brent σημειώνουν ελαφρά άνοδο την εβδομάδα, αλλά έχουν χάσει 3% και 5,2%, αντίστοιχα, αυτόν τον μήνα.

Με τον πληθωρισμό να υποχωρεί ελαφρά τον Απρίλιο, οι επενδυτές θεωρούν πως υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Τα χαμηλότερα επιτόκια συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας που μπορεί να τονώσει τη ζήτηση αργού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider