Κέρδη στις ευρωαγορές κόντρα στο διεθνές κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές κόντρα στο διεθνές κλίμα
Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Πέμπτης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Πέμπτης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το δυσοίωνο κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,63% στις 516,66 μονάδες, επιστρέφοντας στα κέρδη μετά από δύο αρνητικές συνεδριάσεις που τον οδήγησαν μάλιστα την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαΐου.

Οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών να ενισχύονται 1,6%. Οι μετοχές του κλάδου των εξορύξεων έκλεισαν κατά 0,3% υψηλότερα περιορίζοντας τις απώλειες που κατέγραψαν νωρίτερα καθώς οι traders αξιολόγησαν τον αντίκτυπο που είχε η απόφαση της BHP να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς ύψους 49 δισ. δολαρίων για την Anglo American. Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχώρησαν κατά 0,72%, με «βαρίδι» την Salesforce που ανακοίνωσε αποτελέσματα α' τριμήνου με έσοδα κατώτερα των εκτιμήσεων και απογοητευτικό guidance. Ο Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 4.984 μονάδες, με κέρδη 0,42%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πρόσθεσε 0,22% και ανήλθε στις 18.514 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,55% στις 7.978 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με +0,61% έκλεισε στις 8.232 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,80% στις 34.424 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 11.338 μονάδες, με +1,73%. Η μετοχή της βρετανικής Auto Trader πραγματοποίησε άλμα 14,56% μετά την ανακοίνωση του Ομίλου πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% και τα λειτουργικά κέρδη κατά 26% σε ετήσια βάση.

Οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία δύο εκθέσεις πληθωρισμού την Παρασκευή. H πρώτη που θα κυκλοφορήσει θα είναι της Ευρωζώνης, εν μέσω αβεβαιότητας για το πόσες φορές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια φέτος πέρα ​​από την αναμενόμενη πρώτη περικοπή να ανακοινώνεται στη συνεδρίασή της την 6η Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η έκθεση για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ (PCE), ο προτιμώμενος και αγαπημένος δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού από τη Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καμπανάκι για τιμές φυσικού αερίου, πετρελαίου, τροφίμων - Νέες πιέσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα και συρράξεις

Οικονομικό κλίμα Ελλάδας: Ώθηση από Τουρισμό και Ταμείο Ανάκαμψης – Ισχυρή άνοδος στις 111 μονάδες το Μάιο

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αυξημένα κατά 51,3% τα καθαρά κέρδη, άνοδος 20% στα EBITDA

gazzetta
gazzetta reader insider insider