Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent
Το West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου απώλεσε 3 σεντ στα 82,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ έως σήμερα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έχει σημειώσει άνοδο 15,6%

Ήπιες μεταβολές κατέγραψε το πετρέλαιο την Πέμπτη καθώς τα αποθέματα αργού μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αν και τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια και η ζήτηση καυσίμων αποδυναμώθηκε κατά 615.000 βαρέλια την ημέρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, το West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου απώλεσε 3 σεντ στα 82,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ έως σήμερα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο έχει σημειώσει άνοδο 15,6%. Το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3 σεντς στα 85,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ μέχρι σήμερα μετρά κέρδη 10,5%.

Επιπροσθέτως, η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 0,6% στα 2,51 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 19,7% προς στιγμήν το 2024, ενώ ταυτόχρονα, το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου έκανε άλμα 4,42% στα 2,12 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με ράλι 15,4% εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Η πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου, οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, η εποχική ζήτηση και οι προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια συνέπεσαν ιδανικά για να ωθήσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» τις τελευταίες εβδομάδες, επεσήμανε ο Μπαρτ Μέλεκ, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην TD Securities.

«Ωστόσο, δεν περιμένουμε να διατηρηθεί το τρέχον ράλι» τόνισε και πρόσθεσε πως εκτιμά το WTΙ και το Brent να διολισθήσουν στα 78 δολάρια το βαρέλι και στα 82 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα, στις αρχές του 2025 καθώς η αγορά αρχίζει να γίνεται πλεονασματική και οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν. Τέλος υπογράμμισε πως στην αγορά υπάρχει αστάθεια και αντίθετοι άνεμοι όπως η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή, η πολιτική στην Κίνα και οι δηλώσεις του ΟΠΕΚ να ανεβάσουν τις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει σε τροχιά για ιστορικό υψηλό ο χρυσός λόγω Fed

Domino's Pizza: Προειδοποιεί για λιγότερα ανοίγματα νέων καταστημάτων - «Βουτιά» της μετοχής άνω του 13%

ΕΟΔΥ: Νέα αύξηση της θετικότητας στον κορoνοϊό - 26 θάνατοι, 669 νοσηλείες και 12 διασωληνώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider