Πετρέλαιο: Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω του ενός μηνός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω του ενός μηνός
Στα χαμηλότερα επίπεδα περισσότερο του ενός μηνός έπεσαν τα futures του αργού πετρελαίου την Τρίτη, καθώς η αγορά μοιάζει πλέον να αγνοεί σε μεγάλο βαθμό τις πρόσφατες αντεπιθέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών Χούθι στην Υεμένη.

Στα χαμηλότερα επίπεδα περισσότερο του ενός μηνός έπεσαν τα futures του αργού πετρελαίου την Τρίτη, καθώς η αγορά μοιάζει πλέον να αγνοεί σε μεγάλο βαθμό τις πρόσφατες αντεπιθέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών Χούθι στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα, το West Texas Intermediate, συμβόλαιο Σεπτεμβρίου διαπραγματεύεται στα 77,57 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,06%. Από την αρχή του έτους, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 8,7%.

Το Brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου κινείται στα 81,63 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 0,93%. Από την αρχή του 2024 μέχρι σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει κερδίσει 6,4%.

Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου βρίσκεται στα 2,4539 δολάρια ανά γαλόνι, υποχωρώντας 0,68%. Μέχρι σήμερα, η βενζίνη αυξήθηκε κατά 17%.

Το φυσικό αέριο, συμβόλαιο Αυγούστου, διαπραγματεύεται στα 2,193 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, χάνοντας 2,58%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο υποχωρεί κατά 11,6%.

Οι Χούθι έπληξαν το Τελ Αβίβ με drone μεγάλης εμβέλειας την Παρασκευή, σκοτώνοντας ένα άτομο. Το Ισραήλ απάντησε με αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των Χούτι κοντά στο λιμάνι Al Hudaydah στην Υεμένη το Σαββατοκύριακο, χτυπώντας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, το ασφάλιστρο κινδύνου για την τιμή του πετρελαίου είναι σχεδόν μηδενικό, καθώς η αγορά δεν θεωρεί τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή ως πιθανή απειλή για τις προμήθειες αργού, σύμφωνα με σημείωμα της Goldman Sachs την Τρίτη.

Η καλοκαιρινή ζήτηση βενζίνης δεν υποστηρίζει επίσης τις υψηλότερες τιμές του αργού. Οι αναλυτές της αγοράς προέβλεψαν ένα πιο στενό τρίτο τρίμηνο, με τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ να μειώνονται τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, η ζήτηση βενζίνης ήταν χαμηλή για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Ιουλίου, μειούμενη κατά 615.000 βαρέλια την ημέρα.

«Το πετρέλαιο έχει αρχίσει να αισθάνεται σαν να οδεύει προς την ύφεση», είπε σε ένα σημείωμα ο John Evans, αναλυτής πετρελαίου στην χρηματιστηριακή εταιρεία PVM.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider