Wall Street: Μικτά πρόσημα εν αναμονή της Fed - «Βαρίδι» η Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μικτά πρόσημα εν αναμονή της Fed - «Βαρίδι» η Apple
Προς νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones, απώλειες 3% για την Apple.

Τελευταία ενημέρωση 21:02

Με μικτά πρόσημα κυμαίνονται οι δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), κατά την οποία η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προβεί σε μείωση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2020.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,45% στις 41.580 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05% στις 5.629 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει πτώση 0,56% στις 17.585 μονάδες.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί λιγότερο από 3%, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως οι χρόνοι αποστολής του νέου iPhone 16 Pro μπορεί να υποδηλώνουν μικρότερη ζήτηση για το νέο προϊόν του τεχνολογικού κολοσσού, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι εταιρείες κατασκευής τσιπ κινούνται επίσης χαμηλότερα, με τον γίγαντα της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia να υποχωρεί περισσότερο από 2%, μαζί με τις KL και Broadcom, ενώ η ASML Holding κινείται πτωτικά πάνω από 1%.

Σημειώνεται πως οι δείκτες προέρχονται από ένα πενθήμερο σερί κερδών, καθώς τα νεότερα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού επανέφεραν την αισιοδοξία στους traders μετά από ένα ταραγμένο διάστημα στα τέλη του προηγούμενου μήνα, με τον S&P 500 να απέχει λιγότερο από 1% σε σχέση με το ρεκόρ του Ιουλίου, ενώ μαζί με τον Nasdaq σημείωσαν την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους μέσα στο 2024.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προβεί στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από τότε που άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022. Μια μείωση αυτή την εβδομάδα θα ήταν κομβικής σημασίας, καθώς πολλοί επενδυτές ελπίζουν, μέσω αυτής της απόφασης, στη μείωση του κόστους δανεισμού για τις εταιρείες και στη βελτίωση της συνολικής αύξησης των κερδών, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη.

Το βασικό επιτόκιο δανεισμού επί του παρόντος στο 5,25% έως 5,5%. Οι επενδυτές διχάζονται σχετικά με το αν η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού τους επόμενους μήνες - Νέα κίνηση 25-50 μονάδων από ΕΚΤ

«Πικρός» ο καφές: Νέο ράλι στις τιμές - Σε υψηλό από το 2011 η ποικιλία Arabica

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider