Ξανά προς τη δόξα των 1.000 δολαρίων «τραβά» το Bitcoin

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά προς τη δόξα των 1.000 δολαρίων «τραβά» το Bitcoin

Εκτός από τον χρυσό, η αβεβαιότητα που προκαλεί στις αγορές ο Τραμπ και οι ανορθόδοξες πολιτικές του εκτοξεύουν και το Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι «σκοτεινές» δυνάμεις του Internet –και όχι μόνο.

Για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα, το Bitcoin έσπασε το φράγμα των 1.000 δολαρίων την Πέμπτη, για να υποχωρήσει ξανά στα 998,79 δολάρια που βρίσκεται σήμερα.

Το 2017 αποδεικνύεται «τρενάκι του τρόμου» για το αγαπημένο νόμισμα των hackers, καθώς τις πρώτες πέντε ημέρες του έτους το bitcoin κατέγραψε άλμα 20% για να βυθιστεί κατά 35% εν μέσω φόβων για διατάραξη του εμπορίου με την Κίνα. Μέσα σε μία μόνο ώρα, το νόμισμα της κρυπτογραφίας σημείωσε ελεύθερη πτώση 200 δολαρίων, σημειώνει το Business Insider.

Όπως εξηγεί ο Arthur Hayes, συνιδρυτής και CEO της πλατφόρμας μοχλευμένων συναλλαγών σε Bitcoin BitMEX, αυτή η έντονη μεταβλητότητα οφείλεται στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να βάλει στο μικροσκόπιο το εγχώριο σύστημα συναλλαγών σε Bitcoin.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος βλέπει αποκλιμάκωση της κρίσης, η οποία αντανακλάται στην τελευταία ανάκαμψη της τιμής. «Η αγορά ξεπερνά σταδιακά τον φόβο για ενδεχόμενη δράση του Πεκίνου κατά του ψηφιακού νομίσματος. «Καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες, η τιμή του Bitcoin θα σημειώσει ανοδική πορεία προς το ιστορικό υψηλό των 1.150 δολαρίων που κατέγραψε τις πρώτες ημέρες του έτους.

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, που ορκίζονται «αιώνια πίστη» στο αιρετικό νόμισμα. Ένας από αυτούς είναι ο 35χρονος Κινέζος trader, Zhou Shuoji. «Αυτή είναι η χρυσή εποχή για να είσαι στην αγορά του Bitoin –επειδή είναι ατελής», εξηγεί στο Bloomberg. Η αγορά του κρυπτογραφημένου νομίσματος πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας ενδιαφέρουσας αγοράς: ευκαιρίες arbitrage στις συναλλαγές σε συνάλλαγμα, συναλλαγές 24 ώρες το 24ωρο και μηδενικό κόστος συναλλαγών στα κινεζικά κέντρα –τα οποία καταγράφουν τον μεγαλύτερο τζίρο της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider