Ασταμάτητο το Bitcoin – Έσπασε για πρώτη φορά το «φράγμα» των 1.600 δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασταμάτητο το Bitcoin – Έσπασε για πρώτη φορά το «φράγμα» των 1.600 δολαρίων

Σε… ράλι δίχως φρένο έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα το ψηφιακό νόμισμα Βitcoin, κατορθώνοντας σήμερα Δευτέρα να «σπάσει το φράγμα» των 1.600 δολαρίων για πρώτη στην ιστορία του.

Και όσο η τιμή του καλπάζει, τόσο αυξάνονται τα στοιχήματα στους κύκλους αναλυτών και επενδυτών για ακόμη μεγαλύτερο ράλι.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το πρακτορείο CNBC, η άνοδος της τιμής του Bitcoin το τελευταίο διάστημα έχει τροφοδοτηθεί από τις θετικές εξελίξεις που καταγράφονται στον τεχνολογικό κλάδο και οι οποίες δίνουν, τελικά, σημαντική ώθηση στο ψηφιακό νόμισμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που μερίδα αναλυτών δεν διστάζει να προβλέψει άνοδο της τιμής του Bitcoin, ακόμη και στα επίπεδα των 4.000 δολαρίων, σε ορίζοντα - γιατί όχι; -14 μηνών!

Το Βitcoin βρίσκεται σε ανοδική τροχιά από τον Απρίλιο. Μέσα σε μια μία μόνο μέρα – σήμερα Δευτέρα – το ψηφιακό νόμισμα πραγματοποίησε ράλι από τα 1.575,52 δολάρια ως τα 1.601,05 δολάρια (ενδοσυνεδριακό υψηλό).

Μέσα σε διάστημα 30 ημερών, έχει καταγράψει ράλι άνω του 33%.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν από δύο περίπου μήνες το «αιρετικό» ψηφιακό νόμισμα έγινε πιο… ακριβό κι από τον χρυσό, αφού ξεπέρασε για πρώτη φορά το πολύτιμο μέταλλο στα επτά χρόνια της ιστορίας του.

Η αλήθεια είναι πως το ψηφιακό νόμισμα έχει μπει στο «μάτι» των αρχών παγκοσμίως, αφού κινείται σε γκρίζες ζώνες και ουσιαστικά παρακάμπτει τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές και το κανονιστικό πλαίσιο.

Τους τελευταίους μήνες, το κρυπτογραφικό νόμισμα έκανε δυναμική επάνοδο, μετά το 2014 που η αξία του είχε κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πολλοί μάλιστα αμφισβητούσαν και την ίδια την επιβίωσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider