BMW: Ψήφος εμπιστοσύνης στους diesel κινητήρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
BMW: Ψήφος εμπιστοσύνης στους diesel κινητήρες
Το λόγο που η BMW δεν θα εγκαταλείψει σύντομα τους πετρελαιοκινητήρες, αποκαλύπτει ο Κλάους Φρούλιχ, υψηλόβαθμο στέλεχος της μάρκας.

Ο «ντόρος» με τους πετρελαιοκινητήρες συνεχίζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία και αρκετές μάρκες έχουν ανακοινώσει ότι σιγά σιγά θα τους αποσύρουν από την γκάμα τους. Άλλες πάλι, το έχουν ήδη κάνει.

Η BMW όμως, δεν το έχει σκοπό για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον Κλάους Φρούλιχ, θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά, παρά την περαιτέρω ανάπτυξη των βενζινοκινητήρων, των ηλεκτροκινητήρων και των υβριδικών συνόλων.

Ο Φρούλιχ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της βαυαρικής φίρμας και σύμφωνα με τον ίδιο, η BMW δεν αντιμετώπισε ποτέ θέμα με τους diesel κινητήρες επειδή απλώς, είναι οι καλύτεροι της αγοράς. Σε σύγκριση με αντίστοιχα σύνολα του ανταγωνισμού, έχουν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση, ενώ δεν λείπουν και οι διάφορες καινοτομίες.

Για παράδειγμα, ο εξακύλινδρος σε σειρά turbodiesel των 3.0 λίτρων διατίθεται με μονό, διπλό ή... τετραπλό τούρμπο και τοποθετείται σε διάφορα μοντέλα με σήμα τη γαλανόλευκη προπέλα. Η ισχυρότερη εκδοχή του είναι πολύ πιθανό να αποσυρθεί σύντομα, όμως ακόμη κι έτσι, η BMW θα συνεχίσει να εξελίσσει κανονικά τους πετρελαιοκινητήρες της στο μέλλον και δεν θα τους στείλει στα «αζήτητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider