Ισπανία: Αποχωρούν Uber και Cabify από τη Βαρκελώνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Αποχωρούν Uber και Cabify από τη Βαρκελώνη
Oι επαγγελματίες οδηγοί διαμαρτύρονται για τις ψηφιακές εταιρείες μετακίνησης και, συγκεκριμένα, ενάντια στις εταιρείες Uber και Cabify.

Γενική απεργία πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί στη Μαδρίτη, ενώ στη Βαρκελώνη οι κινητοποιήσεις έληξαν πρόσφατα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μαδρίτη, οι επαγγελματίες οδηγοί διαμαρτύρονται για τις ψηφιακές εταιρείες μετακίνησης και, συγκεκριμένα, ενάντια στις εταιρείες Uber και Cabify, καθώς οι τελευταίες δίνουν τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε, ακόμα και εάν δεν είναι επαγγελματίας οδηγός, να εργάζεται στον συγκεκριμένο κλάδο και, μάλιστα, με μικρότερες χρεώσεις προς τους καταναλωτές. Για το λόγο αυτό, στη Βαρκελώνη η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά των συγκεκριμένων εταιρειών, υποχρεώνοντας τους καταναλωτές να κάνουν κράτηση τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την επιθυμητή ώρα αναχώρησης.

Κατόπιν της σχετικής απόφασης, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν τη δραστηριοποίησή τους στην πόλη. Η εταιρεία Uber, με σχετική της ανακοίνωση, δήλωσε ότι περισσότερα από μισό εκ. άτομα έχουν επιλέξει την εν λόγω εταιρεία για τη μετακίνησή τους στην
πόλη και πολλοί οδηγοί αποκομίζουν εισόδημα, μέσω αυτής της δραστηριότητας. Επιπλέον, η εταιρεία επισήμανε ότι η νέα απόφαση που υποχρεώνει την κράτηση με καθυστέρηση 15 λεπτών, δεν έχει εφαρμοστεί σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης, όπου εκείνη δραστηριοποιείται.

Αντίστοιχες δηλώσεις έγιναν από εκπροσώπους της εταιρείας Cabify. Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι απόρροια της απόφασης αυτής θα είναι η άμεση αποχώρηση της εταιρείας Cabify και των συνεργαζόμενων εταιρειών από την Καταλονία και τη Βαρκελώνη. Επιπλέον, τονίστηκε ότι τα
μέτρα είναι τεχνητά και ιδιαίτερα αυστηρά, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην αγορά των επαγγελματιών οδηγών ταξί, στην οποία εργάζονται πάνω από 3.000 άτομα στη Καταλονία.

Σύμφωνα με τη Cabify, περισσότερα από 1 εκ. άτομα είναι χρήστες της εφαρμογής στη Βαρκελώνη.
Παράλληλα, στην αυτόνομη κοινότητα της Μαδρίτης πραγματοποιούνται συζητήσεις μεταξύ των επαγγελματιών οδηγών ταξί και της τοπικής κυβέρνησης.

Απώτερος σκοπός τους είναι η επίτευξη μίας καλής συμφωνίας με την κοινότητα, μετά τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν και με τη Δημαρχία της Μαδρίτης, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει σε κάποια κοινή συμφωνία.

Ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, κ. Ángel Garrido, δήλωσε ότι δεν θα λάβει κανένα μέτρο, το οποίο θα αναγκάσει τις εταιρείες να αποχωρήσουν από τη Μαδρίτη, καθώς είναι αναγκαίες για την ανταγωνιστικότητα, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι τις θέλουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider