Διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το «σπάσιμο» των Δήμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το «σπάσιμο» των Δήμων
Προβληματισμένοι εμφανίζονται αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για το «σπάσιμο» των Δήμων.

Προβληματισμένοι εμφανίζονται αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών, για το «σπάσιμο» των Δήμων. Η τροπολογία προβλέπει την διάσπαση των Δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Βελβεντού, Σάμου και Λέσβου, με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να διαχωρίζονται σε δυο ομάδες.

Εκείνης δηλαδή που διαφωνεί με το σπάσιμο των υπαρχόντων Δήμων και εκείνων που ζητούν ακόμα περισσότερα. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Φωτεινή Βάκη, που στην διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας, βλέπει σοβαρό ενδεχόμενο ενίσχυσης της ακροδεξιάς στο νησί. «Η συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς από το σπάσιμο των δήμων. Τα σκουπίδια συνιστούν ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Γέννησαν και κάποια άλλα ακροδεξιά σκουπίδια στο νησί. Στον νότο μαίνεται ακήρυχτος πόλεμος. Δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν με προστασία αστυνομικών δυνάμεων. Δεν θα επιθυμούσα το σπάσιμο των δήμων να δώσει δυνατότητα να ενισχυθεί η ακροδεξιά έκφραση στο νότιο κομμάτι του νησιού».

Να «ενταχθούν κι άλλοι δήμοι, όπως εκείνος της Νέας Αλικαρνασσού» ζητά από την δική του πλευρά ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος μάλιστα ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με την τροπολογία του Αλέξη Χαρίτση και δεν πρόκειται να την ψηφίσει. Και ο Γιώργος Παπαηλιού όμως ζητά διαχωρισμό του δήμου Γορτυνίας, ενός δήμου «με τεράστια έκταση και δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γερασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider