Χωρίς απαγόρευση ΙΧ το βράδυ της Ανάστασης - «Μην χαλαρώνετε» επιμένει το Μαξίμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς απαγόρευση ΙΧ το βράδυ της Ανάστασης - «Μην χαλαρώνετε» επιμένει το Μαξίμου
Δεν προχωρά η σκέψη για απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ από το βράδυ της Ανάστασης και γι 24 ώρες.

Δεν προχωρά, κατά τα φαινόμενα, η σκέψη να υπάρξει μια απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ από το βράδυ της Ανάστασης ως το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, καθώς, ως και χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε αποφασίσει να «πατήσει το κουμπί» στις συσκέψεις με τους συνεργάτες του.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών, ενώ και τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζει καθημερινά ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δεν «χτυπάνε καμπανάκι» για τη χρεία λήψης νέων μέτρων.

Σημειωτέον, ο πρωθυπουργός ποτέ δεν είχε αποφασίσει να επιβληθεί απαγόρευση των ΙΧ έστω και για λίγες ώρες, καθώς αυτό αποτελούσε μια εισήγηση που ήταν στο τραπέζι. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως εξηγεί κυβερνητική πηγή, αν συνεχιστεί σήμερα και αύριο η καλή επιδημιολογική εικόνα, αλλά και η εικόνα γενικής συμμόρφωσης των πολιτών, δεν θα χρειαστεί κάποιο πρόσθετο μέτρο. Βεβαίως, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον πρωθυπουργό, και ιδίως εφόσον τις επόμενες ώρες παρατηρηθεί κατάχρηση από τη μεριά των πολιτών.

Επίσης, είναι σαφές ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας, αρχής γενομένης από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, θα είναι προσαρμοσμένος στις έκτακτες συνθήκες, με διαρκή μπλόκα σε «σημεία-κλειδιά», αλλά και υπερπτήσεις drones, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι πιθανές διαδρομές.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θέλει να ξορκίσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης και εφησυχασμού των πολιτών, με δεδομένη την καλή πορεία της επιδημίας, αλλά και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων. Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να κλείσει αυτή τη συζήτηση, παρά την παραδοχή ότι έχει ξεκινήσει ένας επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Υγείας. Πρακτικά, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι η συζήτηση δεν είναι της παρούσης, καθώς, όπως είπε χθες και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μπορεί να γίνει κάτι τις επόμενες λίγες μέρες που να επηρεάσει επί τα χείρω την καλή εικόνα της πανδημίας. Βεβαίως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, είναι σαφές ότι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου απαγόρευσης, όπως έγινε και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, η κυβέρνηση θα δώσει μια εικόνα για το χρονοδιάγραμμα της «αργής και μακρόσυρτης» εξόδου, αν θεωρείται σίγουρη μια νέα παράταση του καθεστώτος του περιορισμού μετακινήσεων για μερικές μέρες και μετά τις 27 Απριλίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider