1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης με πρακτική άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης με πρακτική άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα
Υπό τη διοργάνωση της Κλινικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης.

Η Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με διευθυντή τον Καθηγητή κύριο Αναστάσιο Κορομπίλια και το Τμήμα Σπονδυλικής Στήλης της Κλινικής με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κύριο Ιωάννη Γελαλή, διοργανώνουν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διήμερο σεμινάριο για τη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης με τίτλο «1st Cadaveric Workshop on Thoracolumbar, Lumbar and Spinopelvic Surgery». Το σεμινάριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Αυτό το σεμινάριο περιλαμβάνει τόσο την Ορθοπαιδική όσο και την Νευροχειρουργική προσέγγιση στην εκπαίδευση της χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης και απευθύνεται σε ειδικευόμενους Ορθοπαιδικής και Νευροχειρουργικής αλλά και νέους χειρουργούς που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στις επιμέρους χειρουργικές τεχνικές και να διδαχθούν από έμπειρους και καταξιωμένους Έλληνες χειρουργούς Σπονδυλικής Στήλης.

Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να εκπαιδευτούν οι νέοι χειρουργοί στη διαχείριση των καταγμάτων της Θωρακο-οσφυικής και Οσφυοΐεράς μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις τεχνικές σπονδυλοδεσίας και σταθεροποίησης και στη διαχείριση της πιο συχνής παθολογίας όπως κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και σπονδυλική στένωση.

Εκτός του θεωρητικού μέρους, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με πρακτική άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα, όπου θα τους επιδειχθούν οι χειρουργικές τεχνικές που θα έχουν συζητηθεί στο θεωρητικό μέρος υπό την επίβλεψη των έμπειρων εκπαιδευτών, στο εργαστήριο.

Με το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής διαφάνηκε η ανάγκη των νέων χειρουργών για πρακτική άσκηση νέων τεχνικών στη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης. Ο υπεύθυνος του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αναπληρωτής Καθηγητής Ι. Γελαλής δήλωσε «αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά σεμιναρίων με πρακτική άσκηση που θα διοργανώσει η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σκοπό να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας στους νεότερους και ανερχόμενους συναδέλφους μας, αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις με έμπειρους χειρουργούς που μας τιμούν με την παρουσία τους. Το ενδιαφέρον συμμετοχής μας γεμίζει ικανοποίηση και ενδυναμώνει τη θέληση για περαιτέρω εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στο φλέγον ζήτημα των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης».

Το σεμινάριο διενεργείται με την υποστήριξη της Endofusion Hellas.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider