Μισέλ: Θετική ατζέντα στην Τουρκία μόνο εάν σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες προς την ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισέλ: Θετική ατζέντα στην Τουρκία μόνο εάν σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες προς την ΕΕ

Στην απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα, ο κ. Μισέλ σημείωσε ότι υπήρξε, επίσης, απόφαση για δυνατότητα θετικής ατζέντας, «η οποία θα είναι αποτέλεσμα της επιλογής (της Τουρκίας) να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες και την εχθρική ρητορική έναντι της ΕΕ και των κρατών-μελών της».

Η Αμερική δείχνει τον δρόμο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Η ανακοίνωση των κυρώσεων κατά του Προέδρου της Διεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαϊλ Ντεμίρ, και κατά τριων ακόμη μελών του Οργανισμού συνοδεύτηκαν από μια ανάρτηση στο twitter του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο που ανέφερε πως παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, η Τουρκία προχώρησε με την αγορά και τη δοκιμή του συστήματος των S-400 από τη Ρωσία. «Οι σημερινές κυρώσεις αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο «Αντιμετώπισης των εχθρών της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA). Δεν θα ανεχθούμε σημαντικές συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider