Καραγιάννης: Ξεκινούν 5 διαγωνισμοί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραγιάννης: Ξεκινούν 5 διαγωνισμοί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Όπως εξηγεί ο κ. Καραγιάννης, αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, στη Λέσβο, στο Λουτράκι και στη Δυτική Ελλάδα.

Την έναρξη των διαγωνισμών για 5 σημαντικά έργα ανήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως εξηγεί ο κ. Καραγιάννης, αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, στη Λέσβο, στο Λουτράκι και στη Δυτική Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός αναφέρει:

Η επίμονη προσπάθεια μηνών, σήμερα φέρνει αποτελέσματα καθώς ξεκινούν οι διαγωνισμοί για 5 σημαντικά έργα σε #Κρήτη, #Λέσβο, #Λουτράκι και #ΔυτικήΕλλάδα.
Πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής καθώς και για έργα που καταπολεμούν το πρόβλημα της λειψυδρίας.
Και τα 5 έργα έχουν «πράσινο» πρόσημο, ταιριάζοντας απόλυτα με την κατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψης, από όπου προέρχεται και η χρηματοδότηση. Ταυτόχρονα, εναρμονίζονται με τον κεντρικό στόχο της πολιτικής της κυβέρνησης του Kyriakos Mitsotakis και του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών στη χώρα, ύψους 13 δισ. € που υλοποιούμε εδώ και περίπου 3,5 χρόνια, συνεχίζεται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
Η χώρα προχωράει, οι υποδομές αναβαθμίζονται, η δουλειά συνεχίζεται!
#KostasKaramanlis #GiorgosΚaragiannis #ypodomes #YpoMe #Ελλάδα2_0 #ΤαμείοΑνάκαμψης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καραγιάννης: Προωθούνται σημαντικά έργα στη Φωκίδα

Καραγιάννης: Έρχονται αλλαγές για γρήγορες αποζημιώσεις σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Νέοι διαγωνισμοί 240 εκατ. ευρώ για φράγματα – αντιπλημμυρικά σε Κρήτη, Λέσβο, Αμβρακία, Λουτράκι

gazzetta
gazzetta reader insider insider