Ιράν: Αν εμπλακεί στη σύγκρουση η Χεζμπολάχ το Ισραήλ θα υποστεί έναν «τεράστιο σεισμό»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: Αν εμπλακεί στη σύγκρουση η Χεζμπολάχ το Ισραήλ θα υποστεί έναν «τεράστιο σεισμό»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ εκτόξευσε ευθείες απειλές για κλιμάκωση που θα συμπαρασύρει όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα, προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής, εάν η Χεζμπολάχ συμμετάσχει στη μάχη και αυτό θα έκανε το Ισραήλ να υποστεί «έναν τεράστιο σεισμό».

Σύμφωνα με το ΑΡ, ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Βηρυτό ότι η οργάνωση της Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει λάβει υπόψη όλα τα σενάρια ενός πολέμου και το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα το συντομότερο δυνατό.

Το Ισραήλ θεωρεί τη Χεζμπολάχ την πιο σοβαρή άμεση απειλή του, εκτιμώντας ότι διαθέτει περίπου 150.000 ρουκέτες και πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων ακριβείας που μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε στο Ισραήλ. Η παραστρατιωτική οργάνωση, η οποία έχει χιλιάδες μαχητές που συμμετείχαν στη 12χρονη σύγκρουση της Συρίας, διαθέτει επίσης διαφορετικούς τύπους στρατιωτικών drones.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ, μετά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που άφησε νεκρούς εκατοντάδες Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες.

Ο Αμιραμπντολαχιάν ανέφερε ότι συνάντησε την Παρασκευή τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις συνθήκες της οργάνωσης στον Λίβανο. «Γνωρίζω για τα σενάρια που έχει θέσει σε εφαρμογή η Χεζμπολάχ», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν. «Οποιοδήποτε βήμα θα κάνει η αντίσταση (η Χεζμπολάχ) θα προκαλέσει τεράστιο σεισμό στη σιωνιστική οντότητα».

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε: «Θέλω να προειδοποιήσω τους εγκληματίες πολέμου και όσους υποστηρίζουν αυτήν την οντότητα, πριν να είναι πολύ αργά να σταματήσουν τα εγκλήματα κατά των αμάχων στη Γάζα, γιατί μπορεί να είναι πολύ αργά σε λίγες ώρες».

Η πιθανότητα ενός νέου μετώπου στον Λίβανο φέρνει πικρές αναμνήσεις ενός πολέμου μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006, που κατέληξε σε αδιέξοδο και τεταμένη κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CNBC: Μια είσοδος της Χεζμπολάχ στη σύγκρουση αλλάζει το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: Το επόμενο στάδιο έρχεται - Έτοιμος να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις δηλώνει ο στρατός

ΕΕ: Θα τριπλασιάσει την ανθρωπιστική της βοήθεια για τους αμάχους στη Γάζα και την ευρύτερη περιοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider