Οι σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις πυρκαγιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις πυρκαγιές
Σταμάτα, Κερατέα, Ζάκυνθος, Δίστομο, Σέριφος είναι κάποιες από τις περιοχές που οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μάχη με τις φλόγες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σταμάτα, Κερατέα, Ζάκυνθος, Δίστομο, Σέριφος είναι κάποιες από τις περιοχές που οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μάχη με τις φλόγες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χάθηκαν πολύτιμες εκτάσεις πρασίνου, κάηκαν ζώα και σπίτια, αφήνοντάς μας με ένα μεγάλο ερωτηματικό για την επόμενη ημέρα. Και είναι μόλις 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι δασικές πυρκαγιές του 2023 στην Ελλάδα - από τα μέσα Ιουλίου μέχρι 2 Σεπτέμβρη - έκαψαν περισσότερα από 1.800.000 στρέμματα, ενώ έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι. Ο τραγικός αυτός απολογισμός φαίνεται πως το 2024 θα είναι ακόμα χειρότερος από άποψη καμένης γης, αφού μέσα στον Ιούνιο υπήρξαν δεκάδες πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα φετινά στοιχεία στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι πάνω από 2.000.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί από τις 20.000 πυρκαγιές που είχαν προκληθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ χιλιάδες άνθρωποι είδαν τα σπίτια και τα καταστήματά τους να τυλίγονται στις φλόγες ανήμποροι να κάνουν το οτιδήποτε.

Οι επιπτώσεις των πυρκαγιών είναι σοβαρές και δυστυχώς μακροχρόνιες για το περιβάλλον και την ανθρωπότητα γενικότερα. Το οικοσύστημα κλονίζεται κι ενώ ήδη παρατηρούμε την κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητά μας, όλα δείχνουν πως δεν θα αργήσει η στιγμή που τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για τη ζωή μας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Ελλάδας – Μολδαβίας για αμοιβαία αναγνώριση και μετατροπή διπλωμάτων οδήγησης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε 3 περιοχές

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider