Magnificent Seven: «Καπνός» 1,1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης μέσα σε πέντε ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Magnificent Seven: «Καπνός» 1,1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης μέσα σε πέντε ημέρες
Mία από τις σημαντικότερες μειώσεις σε κεφαλαιοποίηση σε διάστημα πέντε ημερών που έχει καταγραφεί ποτέ.

Με μία από τις σημαντικότερες μειώσεις σε κεφαλαιοποίηση σε διάστημα πέντε ημερών που έχει καταγραφεί ποτέ, είναι αντιμέτωπες οι Magnificent Seven - οι «Υπέροχες 7» του τεχνολογικού κλάδου των ΗΠΑ- λόγω της στροφής των επενδυτών σε μικρότερης κεφαλαιοποίησης εταιρείες εν μέσω της αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων.

Συνολικά, οι εφτά «γίγαντες» της τεχνολογίας (Nvidia, Amazon, Apple, Microsoft, Tesla, Alphabet, Meta) στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις της Wall Street έχουν απωλέσει 1,13 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με δεδομένα του Dow Jones. Η προηγούμενη φορά που σημειώθηκαν αντίστοιχες απώλειες ήταν για το πενθήμερο έως την 11η Μαΐου όταν διαγράφηκαν 1,27 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Μόνο την Τετάρτη, η «ομάδα των 7» έχασε 527 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, στην έβδομη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ την περασμένη Πέμπτη, είδαν την αξία τους να μειώνεται κατά 597 δισ. δολάρια. Το ρεκόρ ημερήσιας πτώσης ήταν στα 602 δισ. δολάρια στις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Η Nvidia και οι υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, αντανακλώντας τις ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις της πολιτικής στον τομέα των ημιαγωγών αλλά και την τάση για απομάκρυνση από τους άλλοτε «νικητές» των συναλλαγών. Η μετοχή της Nvidia και της Meta που μέχρι στιγμής φέτος ήταν αυτές με την καλύτερη απόδοση από τις 7, σημείωσαν απώλειες 6,6% και 5,68% αντίστοιχα.

Στις υπόλοιπες, οι μετοχές της Tesla Inc. κατέγραψαν πτώση άνω του 3%, ενώ της Amazon και της Apple άνω του 2%. Η Alphabet και η Microsoft Corp. υποχώρησαν άνω του 1%.

«Η εξέλιξη είναι ενδεικτική της συνεχιζόμενης αλλαγής. Σχετικά με τις Magnificent 7, βλέπουμε τη δυνατότητα για περαιτέρω πτώση βραχυπρόθεσμα, χωρίς να ωστόσο να διακοπεί η ανοδική τάση που εκτυλίσσεται από τις αρχές του 2024», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της Janney, Dan Wantrobski.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: Αύξηση εσόδων κατά 40% στο β' τρίμηνο

Γουόλερ: H Fed πλησιάζει στη μείωση των επιτοκίων - Τα τρία σενάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider