Στα 500 εκατ. το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 500 εκατ. το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών για το τριετές ομόλογο που εκδίδει η Εθνική Τράπεζα καθώς, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ, η έκδοση θα ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μηνύματα από την μέρους των επενδυτών είναι πολύ θετικά και βασίζονται στις παρουσιάσεις που έγιναν πρόσφατα από τους ανάδοχους της έκδοσης, δηλαδή τους οίκους BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs International, HSBC, Natwest Markets και UBS.

Με την ολοκλήρωση της κίνησης αυτής, η Εθνική Τράπεζα θα ενισχύσει ακόμη περισσοτερο τη ρευστότητά της, με βασικό στόχο έως το τέλος του έτους να αποπληρώσει τα κεφάλαια που έχουν απομείνει από τον δανεισμό, τον οποίο έχει λάβει από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) και να αποτελέσει τη πρώτη τράπεζα που θα μηδενίσει το δανεισμό από τον ELA.

«Ανάσα ρευστότητας» θα δώσουν οι ομολογιακές εκδόσεις και στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Εθνικής. Πηγές του insider.gr αναφέρουν ότι και η Eurobank αναμένεται να εκδώσει ομόλογο πριν το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider