Τέλος χρόνου για τον ΔΕΣΦΑ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος χρόνου για τον ΔΕΣΦΑ

Κατατίθενται σήμερα, Παρασκευή, οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

Η πώληση του ΔΕΣΦΑ αποτελεί μία από τις βασικές εκκρεμότητες για να κλείσει ουσιαστικά η γ’ αξιολόγηση ενώ τόσο η διοίκηση όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αισιοδοξούν ότι αυτή τη φορά η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Πρόκειται για μια πώληση η οποία εκκρεμεί από το 2013 και αποτελεί προαπαιτούμενο από την πρώτη κιόλας αξιολόγηση. Η τελευταία προσπάθεια πώλησης είχε γίνει το 2016 στην αζέρικη Socar αλλά η συμφωνία «κόλλησε» ύστερα από τη ρύθμιση του πρώην υπουργού Ενέργειας, κ. Σκουρλέτη, η οποία είχε περιορίσει την περιουσιακή βάση του ΔΕΣΦΑ, μειώνοντας τα ανακτήσιμα ποσά για επενδύσεις της περιόδου 2006-2015, από τα 829 εκατ. ευρώ στα 285 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές που καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι η κοινοπραξία των Snam SpA - Enagas Internacional - Fluxys S.A. και N.V. Nederlandse Gasunie και Regasificadora del Noroeste S.A. (Reganosa).

«Βρισκόμαστε στην τελική φάση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μας, όποιος και αν είναι ο επιτυχών, θα συνεργαστεί με μια σημαντική εταιρεία η οποία θα βοηθήσει στην επιτυχία μας στο μέλλον και στη δημιουργία συνεργειών στη ΝΑ Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρης Νίκας, μιλώντας στο Athens Energy Forum την Πέμπτη

Σημειώνεται ότι από το 66%, το 31% ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το 35% στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider