Αυξήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις της EBRD το 2017

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις της EBRD το 2017

Συνέχισε δυναμικά το χρηματοδοτικό της έργο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) το 2017, διευρύνοντας τις χορηγήσεις της στα 9,7 δισ. ευρώ, από 9,4 δισ. ευρώ το 2016.

Όσον αφορά στον αριθμό των έργων, αυτά αυξήθηκαν στα 412 από 378 το προηγούμενο έτος. Η κερδοφορία της αναπτυξιακής τράπεζας υποχώρησε, ωστόσο, στα 772 εκατ. ευρώ, από 992 εκατ. ευρώ ένα έτος νωρίτερα. Η υποχώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στα μειωμένα περιθώρια κερδοφορίας από τις επενδύσεις σε μετοχικά κεφάλαια, ύψους 332 εκατ. ευρώ το 2017.

Σημαντική βελτίωση παρατηρείται στο χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο συρρικνώθηκε στο 3,9% το περασμένο έτος, από 5,5% το 2016. Η εξυγίανση αυτή οφείλεται κυρίως στις διαγραφές, τις αποπληρωμές και την επαναφορά κάποιων από τα δάνεια σε καθεστώς εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με την EBRD, η βελτίωση αυτή οφείλεται στη σχετική υποχώρηση των κινδύνων στο οικονομικό περιβάλλον, καθώς και στην ενεργό διαχείριση του χαρτοφυλακίου.

Η αναπτυξιακή τράπεζα διατηρεί πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση και υπερβαίνει σημαντικά τα ελάχιστα υποχρεωτικά επίπεδα, σχολιάζει η ίδια, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider