Crash test στις αγορές για την Deutsche Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crash test στις αγορές για την Deutsche Bank

Έτοιμη να δοκιμάσει την εμπιστοσύνη των αγορών εμφανίζεται η Deutsche Bank, η οποία τον προηγούμενο μήνα είδε τις μετοχές της και τα πιο ριψοκίνδυνα ομόλογα της να κάνουν βουτιά αφού πρώτα είχε ανακοινώσει ζημιές για πρώτη φορά από το 2008 και έκθεση της CreditSights που ανέφερε ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της την επόμενη χρονιά.

Η τράπεζα ετοιμάζεται να εκδώσει τριετή ομόλογα σε ευρώ, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα και η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί δεν είναι εξουσιοδοτημένη να δώσει αυτές τις πληροφορίες, που επικαλείται το Bloomberg. Η Moody’s αναμένεται να αξιολογήσει τα συγκεκριμένα ομόλογα με Baa1, η οποία είναι και η τρίτη χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η προσφορά των ομολόγων αναμένεται να δοκιμάσει την όρεξη των επενδυτών για καινούργιο χρέος από την Deutsche Bank μετά από τις προσπάθειες της διοίκησης της τράπεζας να καθησυχάσει τους επενδυτές για την κεφαλαιακή της θέση.

Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Οι κινήσεις της Deutsche Bank που περιελάμβαναν την επαναγορά χρέους, πυροδότησαν την ταχεία ανάκαμψη της μετοχής, ενώ και το κόστος ασφάλισης του χρέους της τράπεζας έναντι πτώχευσης έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40% από τα υψηλά του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider