Ανακούφιση Ευρωζώνης για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης Γεωργίου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακούφιση Ευρωζώνης για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης Γεωργίου
Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα ενημέρωσε το ολλανδικό κοινοβούλιο τόσο για την υπόθεση του κ. Γεωργίου όσο και για την υπόθεση των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν οι θεσμοί και πολλά κοινοβούλια της ευρωζώνης την εξέλιξη των δικαστικών υποθέσεων των μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου.

Είναι ενδεικτικό πως ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα ενημέρωσε την Παρασκευή που μας πέρασε το ολλανδικό κοινοβούλιο τόσο για την υπόθεση του κ. Γεωργίου όσο και για την υπόθεση των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Χούκστρα, στην υπόθεση κατά του Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με κατηγορίες που αφορούσαν στα δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία, το Εφετείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση υπέρ του, η οποία δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου 2019.

Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν άσκησε αναίρεση, η απόφαση έχει νομική ισχύ και η υπόθεση σχετικά με το υπερβολικό έλλειμμα έχει απορριφθεί αμετάκλητα. Ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε πως για τους θεσμούς αυτή είναι μια «πολύ θετική εξέλιξη», κάτι που αναμένεται να επισημανθεί και στο Eurogroup της 8ης Ιουλίου.

Όσον αφορά στην υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014 ο Βόπκε Χούκστρα ενημέρωσε πως το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αθώωσε τα έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τρεις είναι Ελληνες και τρεις αλλοδαποί (Γ. Μάναλης, Σ. Λιούκας, Γ. Δούνης, P. Domingo, P. Maranca, I. Gransky).

«Η έκδοση απαλλακτικής απόφασης από το Εφετείο Αθηνών αποτελεί θετική εξέλιξη», ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider