Ανακύκλωση αποβλήτων: Επιδοτούνται επενδύσεις έως 3 εκατ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακύκλωση αποβλήτων: Επιδοτούνται επενδύσεις έως 3 εκατ. ευρώ
Επιλέξιμες είναι δάπάνες που αφορούν κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο, μηχανήματα – εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα κ.α.

Την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων», με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

H Δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων και νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων και θα προβαίνουν σε εργασίες επεξεργασίας, ανάκτησης και αξιοποίησης αποβλήτων.

Επιλέξιμες είναι οι δραστηριότητες διαχείρισης αποβλήτων, στις οποίες δύναται να αποδειχτεί ότι εκτελούνται εργασίες αξιοποίησης υγρών και στερεών αποβλήτων, προκειμένου τα απόβλητα ύστερα από επεξεργασία να μπορούν να επανεισαχθούν στον κύκλο παραγωγής και να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες, υλικά ή ουσίες με σκοπό να εξυπηρετήσουν και πάλι είτε την αρχική τους χρήση είτε άλλες χρήσεις.

Επιλέξιμες Δαπάνες

1. Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος

2. Μηχανήματα – Εξοπλισμός

3. Μεταφορικά μέσα

4. Πιστοποίηση συστημάτων και Δαπάνες εργαστηριακών δοκιμών

5. Απόκτηση, επικύρωση και προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

6. Συμμετοχή σε εμπορικές Εκθέσεις

7. Εξειδικευμένα Λογισμικά και Υπηρεσίες Λογισμικού

8. Τεχνική/ Συμβουλευτική Υποστήριξη

Υποβάλλονται επενδυτικά σχέδια από 400.000 έως 3.000.000 ευρώ με επιδότηση 20-55% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, την κατηγορία
περιφερειών και την κατηγορία επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά ΕΔΩ από τις 29 Ιουλίου και ώρα 17:00 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00. Η επένδυση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 801 11 36 300 και:

- στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και
Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ ΒΕΚ)

- στο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις
10.00 π.μ. εως τις 2.00 μ.μ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider