Ισπανία: Ο κλάδος των κατασκευών απειλείται με κατάρρευση λόγω της απεργίας των οδηγών φορτηγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Ο κλάδος των κατασκευών απειλείται με κατάρρευση λόγω της απεργίας των οδηγών φορτηγών
Λόγω της απεργίας που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου η παραγωγή τσιμέντου έχει σταματήσει εντελώς σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μαδρίτη και η Ανδαλουσία.

Την άποψη πως ο κλάδος των κατασκευών της Ισπανίας απειλείται με κατάρρευση λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι οδηγοί φορτηγών της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, τονίζουν 5 εργοδοτικές ενώσεις.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως λόγω της απεργίας που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου η παραγωγή τσιμέντου έχει σταματήσει εντελώς σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Μαδρίτη και η Ανδαλουσία.

«Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να διασφαλίσουμε την επαρκή κάλυψη παραδόσεων για ένα τόσο νευραλγικό κλάδο όπως αυτός των κατασκευών» υπογραμμίζουν οι εργοδότες, προσθέτοντας πως τα προβλήματα στη παράδοση των υλικών μπορεί να οδηγήσουν σε «πλήρη κατάρρευση».

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ έχει καταδικάσει την απεργία, υποστηρίζοντας ότι οργανώνεται από περιθωριακές ομάδες.

Εν μέσω του υψηλότερου πληθωρισμού των τελευταίων 36ετών στην Ισπανία, η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να ανακοινώσει στις 29 Μαρτίου μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο 7,5% ο πληθωρισμός στην Ισπανία για τον Φεβρουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider