Κουρμούσης: Για πρώτη φορά τα «κόκκινα δάνεια» είχαν μείωση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουρμούσης: Για πρώτη φορά τα «κόκκινα δάνεια» είχαν μείωση

Το ύψος του ιδιωτικού χρέους της χώρας είναι δύσκολο να υπολογιστεί επακριβώς στο σύνολο του, πέραν των χρεών προς εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν είναι εύκολα μετρήσιμο το χρέος μεταξύ επιχειρήσεων μεταξύ τους, ή προς προμηθευτές, ή εργαζόμενους κ.λπ. δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του ΥΠΟΙΚ, Φώτης Κουρμούσης, σε εκδήλωση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Σίγουρα, είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα, και εάν δε βρεθεί μια λύση συνολική μέσω τέτοιων εργαλείων, όπως είναι και ο εξωδικαστικός μηχανισμός, θα υπάρχει πρόβλημα, δεν θα μπορούν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν παρακάτω» είπε ο κ. Κουρμούσης και πρόσθεσε:

«Αυτό που είναι ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των τελευταίων ημερών, είναι ότι για πρώτη φορά τα κόκκινα δάνεια είχαν μείωση μετά από οκτώ συνεχή χρόνια. Αρα λοιπόν, για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια σταμάτησε η συνεχής αιματοροή, δηλαδή, να αυξάνονται συνέχεια τα χρέη και έχουμε κάποιες μικρές πρώτες μειώσεις».

Ο κ. Κουρμούσης εκτίμησε ότι στην πορεία, όλο και περισσότεροι σε συνεργασία με τα επιμελητήρια θα ενημερώνονται, και κάλεσε τους οφειλέτες «να αξιοποιήσουν τα απαραίτητα εργαλεία να ρυθμίσουν τα χρέη τους», ώστε να «ευνοηθούν από αυτά τα εργαλεία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider