Το ΤΑΙΠΕΔ αλλάζει τη διοίκηση του ΟΛΠ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΤΑΙΠΕΔ αλλάζει τη διοίκηση του ΟΛΠ

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ την 1η Απριλίου αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μετά από πρόταση των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ.

Βασικό θέμα της έκτακτης γενική συνέλευσης είναι η εκλογή νέου 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Καλά πληροφορημένες πηγές χαρακτηρίζουν την απόφαση αυτή αναμενόμενη μετά από το «επεισόδιο» που προκλήθηκε με παλιότερη απόφαση της τωρινής διοίκησης για επανεξέταση της σύμβασης παραχώρησης με το Δημόσιο την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ διαπραγματευόταν για την αποκρατικοποίηση με την Cosco.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι και ο βασικός μέτοχος του ΟΛΠ ελέγχοντας το 74% των δικαιωμάτων ψήφου, αυτή την στιγμή θέλει να αλλάξουν κάποια άτομα στο διοικητικό συμβούλιου του Οργανισμού προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα εκ των έσω.

Τα θέματα της ΓΣ

Οπως αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή του ΟΛΠ, «με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε και ύστερα από σχετική εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ, αποφασίσθηκε η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή νέου 13μελους Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

2. Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης αναφορικά με το πλαίσιο διακανονισμών και ρυθμίσεων ανεξόφλητων οφειλών προς την Εταιρία επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

3. Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης για την κατάρτιση σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου κυριότητας της Εταιρίας με το Δήμο Πειραιά προς στέγαση Δημοτικού Σχολείου.

4. Έγκριση μακροχρόνιων παρατάσεων παραχώρησης χρήσης χώρων ΟΛΠ ΑΕ.

5. Διάφορες Ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider