Πιο κοντά Κουντουρά - Δανέλλης στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο κοντά Κουντουρά - Δανέλλης στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ
Φαίνεται πως η κυβέρνηση προβληματίστηκε πολύ για το θέμα του ασυμβίβαστου.

Ανοίγει όπως φαίνεται ο δρόμος για την κάθοδο της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη στην μάχη των ευρωεκλογών. Η κυβέρνηση δεν το επιβεβαιώνει όμως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα κατατεθεί ρύθμιση με την οποία θα καταργείται το ασυμβίβαστο που ισχύει σήμερα και θεσπίστηκε το 2014 με βάση το οποίο οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι συγχρόνως υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Με την τροπολογία που ενδέχεται να κατατεθεί ακόμη και σήμερα στη Βουλή δεν χρειάζεται οι βουλευτές να παραιτούνται πριν από τις ευρωεκλογές, κάτι που όμως θα επιβάλλεται εφόσον καταφέρουν να εκλεγούν.

Με αυτόν τον τρόπο το Μαξίμου κάνει δεκτή την επιθυμία δύο συνεργαζόμενων βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ της υπουργού Τουρισμού και του ανεξάρτητου κ. Δανέλλη να διεκδικήσουν μία έδρα στην ευρωβουλή χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που παραιτούνταν η μία έδρα θα πήγαινε στους ΑΝΕΛ και η άλλη στο Ποτάμι. Το πρόβλημα με το ασυμβίβαστο δεν υφίστατο στην περίπτωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς ακόμη κι αν ο πρώην υπουργός παραιτείτο από τη βουλευτική του ιδιότητα θα τον αντικαθιστούσε στο Κοινοβούλιο επιλαχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση προβληματίστηκε πολύ για το θέμα του ασυμβίβαστου, διότι όπως λένε οι πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θέλει να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο και με πολιτικά στελέχη ακόμη και υπουργούς της κυβέρνησής του. Σε περίπτωση που αυτά μάλιστα τα στελέχη είναι και βουλευτές τότε το ασυμβίβαστο θα δημιουργούσε προσκόμματα ως προς την συμμετοχή τους στην ευρωλίστα.

Σημειωτέον πως είναι θέμα χρόνου η Κουμουνδούρου να βγάλει μία πρώτη λίστα με ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών -ενδεχομένως το 1/3 του ευρωψηφοδελτίου -επιδιώκοντας σε κάθε φάση ανακοινώσεων να συμπεριλαμβάνει και πρόσωπα που προέρχονται από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις. Κι αυτό διότι θέλει να δείξει πως δημιουργείται μία προοδευτική συμμαχία σε στέρεες βάσεις και ότι οι συμμετέχοντες υποστηρίζουν εμπράκτως το εγχείρημα της κεντροαριστερής διεύρυνσης χωρίς να περιορίζονται σε λόγια ή απλώς διακηρύξεις.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider