Και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των ευρωεκλογών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των ευρωεκλογών
Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταχθούν τα ονόματα του Πέτρου Κόκκαλη, αλλά και του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον δεύτερο κατάλογο υποψηφιοτήτων για το ευρωψηφοδέλτιο με την Προοδευτική Συμμαχία. Για την ακρίβεια την Τρίτη, συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος η οποία και θα εγκρίνει τα νέα ονόματα υποψηφίων προτού αυτά δοθούν στην δημοσιότητα.

Ως εκ τούτου καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα ενταχθούν τα ονόματα του Πέτρου Κόκκαλη, αλλά και του «Δράκου» του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη. Επίσης, στην νέα λίστα θα περιλαμβάνονται όπως όλα δείχνουν τα ονόματα της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη ο οποίος περιλαμβάνεται επισήμως στα στελέχη της «Γέφυρας» μετά την κατάργηση του ασυμβίβαστου της ιδιότητας του βουλευτή με αυτήν του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Όμως κατά τις ίδιες πηγές το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πλαισιώσουν και βουλευτές του κόμματος αξιοποιώντας την δυνατότητα που δίνει η άρση του ασυμβίβαστου να διατηρήσουν το βουλευτικό τους αξίωμα τουλάχιστον ως τις ευρωεκλογές για να παραιτηθούν μόνο εφόσον εκλεγούν. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η πολιτική ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα γίνει με την κάθοδο βουλευτών του κόμματος, ενδεχομένως και υπουργών που θέλουν να σηματοδοτήσουν με την συμμετοχή τους την κρισιμότητα της συγκεκριμένης πολιτικής μάχης.

Η ανοιχτή διαδικασία του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο θα πραγματοποιηθεί τελικώς το Σάββατο 6 Απριλίου για να υπάρξει καλύτερη οργάνωσή της και να επιτευχθεί και η συμμετοχή πολιτικών κινήσεων από την περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τον λόγο θα πάρουν και εκπρόσωποι όλων των προσωπικοτήτων που συγκροτούν τον προοδευτικό πόλο. Από την ανοιχτή αυτή σύσκεψη θα αναδειχθεί μία πλατιά εκλογική επιτροπή στην οποία θα εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα και οι συλλογικότητες που συμπαρατάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη φάση για τις ευρωεκλογές. Εκ παραλλήλου θα λειτουργεί κι ένα συντονιστικό όργανο που θα συμμετέχει στην οργάνωση της προεκλογικής καμπάνιας αλλά και των εκδηλώσεων του εγχειρήματος.

Σημειωτέον πως στην «Γέφυρα» υπάρχει προβληματισμός για το εάν θα πρέπει να υπάρξει απάντηση στα όσα ανέφερε προσφάτως από την Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών με υπαινιγμούς για όσους συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία. Το θέμα αυτό θα ξεκαθαριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider