Συνάντηση Τσίπρα-Ράσμουσεν: Η Δανία καταλαβαίνει το πρόβλημα της μετανάστευσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Τσίπρα-Ράσμουσεν: Η Δανία καταλαβαίνει το πρόβλημα της μετανάστευσης
«Συμφωνήσαμε ότι για το μεταναστευτικό απαιτείται μία συνεκτική ευρωπαϊκή προσέγγιση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν και βρίσκεται πολύ μακριά από την Ελλάδα, η Δανία δείχνει να καταλαβαίνει καλύτερα το πρόβλημα της μετανάστευσης», αναγνώρισε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Δανό ομόλογό του, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «συζητήσαμε για την FRONTEX και το μέλλον της, καθώς η Δανία συνεισφέρει στελέχη στην αποστολή της στην Ελλάδα».

«Συμφωνήσαμε ότι για το μεταναστευτικό απαιτείται μία συνεκτική ευρωπαϊκή προσέγγιση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος τόνισε πως για την Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να δέχεται μεγάλη μεταναστών, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην προώθηση της συνεργασίας με τις τρίτες χώρες στον τομέα της επανεισδοχής, μέσω συντονισμένης αξιοποίησης της συλλογικής επιρροής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την ενίσχυση των διαδικασιών επανεγκατάστασης και την αναθεώρηση του Κανονισμού «Δουβλίνο» στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των ευθυνών, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Δανίας για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Ελλάδα στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα, μέσα από τριμερή και τετραμερή σχήματα συνεργασίας και προώθησης της σταθερότητας και ασφάλειας.

«Αυτό ακριβώς το όραμα σταθερότητας και ασφάλειας κάναμε πράξη στην περιοχή των Βαλκανίων, μέσα από την ιστορική συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράψαμε, το 2018, με την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», επισήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider