Στόχος του Τσίπρα το «νέο ΠΑΣΟΚ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στόχος του Τσίπρα το «νέο ΠΑΣΟΚ»
Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Συνάντησης έδειξε αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Την «επόμενη ημέρα» της επίσημης πρώτης της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι σχεδιάζει ήδη το Μέγαρο Μαξίμου, θεωρώντας ότι ο στόχος επετεύχθη σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Συνάντησης έδειξε αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, και χωρίς να το πει με λόγια, να δείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Εξ αυτού του λόγου και οι αναφορές του στην πολιτική αλλαγή του '81 και στην μεγάλη αλλαγή του ‘ 15.

Εξ αυτού του λόγου οι χρωματικοί συνδυασμοί του κόκκινου/φούξια με το πράσινο του ΠΑΣΟΚ, η πρόσκληση τού να κρατήσουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες την σημαία της πράσινης αριστεράς και η ενσωμάτωση του πράσινου που παραδοσιακά παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ στο πίσω φόντο του νέου φόντου του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφώνησε μία ομιλία γεμάτη πολιτικούς συνειρμούς αλλά και συμβολισμούς. Απέφυγε τις αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, πολλώ μάλλον στο σημερινό ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του όμως φρόντισε να πει πως «η προοδευτική παράταξη του τόπου μας είναι εδώ» ακριβώς για να επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και ήδη έχει καταλάβει τον χώρο που πολιτικά κάλυπτε παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ. Επίσης οι συνεχείς αναφορές όχι μόνο στους «σύντροφους και τις συντρόφισσες» αλλά και στους «προοδευτικούς πολίτες της Αθήνας» καταδεικνύει πως στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα καταστήσουν την νέα Προοδευτική Συμμαχία τον κεντρικό πόλο της Προοδευτικής Παράταξης.

Ως εκ τούτου το επόμενο διάστημα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κι άλλες μεγάλες συναντήσεις του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα , αλλά και εξορμήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησής του σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας.

Το στοίχημα του προοδευτικού πόλου στηρίζεται από την συμμετοχή πολλών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, από τον Ραγκούση και την Ξενογιαννακοπούλου μέχρι τον Τζουμάκα και την Κατσέλη έως και εκπροσώπων της Ανανεωτικής Αριστεράς (Ρεπούση, Παναγιώτης Παναγιώτου) και σοσιαλιστικών κινήσεων που δεν βρίσκουν πια κανένα νήμα σύνδεσής τους με την Χαριλάου Τρικούπη. Στα συν της προσπάθειας βεβαίως και η υποστήριξη που έχει ο Τσίπρας από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές: Τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Πορτογάλου πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα και του επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν το καταδεικνύουν.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μετά την ομολογουμένως μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Γαλάτσι- για 8000 μιλούν οι διοργανωτές- και την δρομολόγηση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο και δείχνει να προσπερνά τις δημοσκοπήσεις που επιμένουν να δείχνουν μεγάλη την απόσταση του κόμματός του από την ΝΔ.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider