Και δεύτερο υπουργό - πλην Κουντουρά - αναζητά ο Τσίπρας για το ευρωψηφοδέλτιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και δεύτερο υπουργό - πλην Κουντουρά - αναζητά ο Τσίπρας για το ευρωψηφοδέλτιο
Στην κυβέρνηση επαναλαμβάνουν πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της θητείας της κάτι που κατέστησε σαφές και στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού και πρόχειρου συμψηφισμού που υπαγορεύεται και από συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα αποδίδει η κυβέρνηση την συντήρηση ενός μη-θέματος όπως αυτό του Μ. Πετσίτη με την διάσταση, πλέον, πως προκάλεσε το άδειασμα του Νίκου Παππά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αιτία; Οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν να αποκαταστήσουν άμεσα τις, κατά μερίδα του Τύπου «τρωθείσες σχέσεις» του Μαξίμου με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Στην κυβέρνηση θεωρούν πως η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να συντηρεί ένα «ανύπαρκτο θέμα» για να προκαλέσει «θόλωμα» ως προς τις εντυπώσεις για το σκάνδαλο Novartis, την ίδια ώρα που όπως διαπιστώνουν καταγγέλλει την δικαιοσύνη ότι πιέζεται και χειραγωγείται από κυβερνητικούς παράγοντες απειλώντας με μηνύσεις εισαγγελικούς λειτουργούς.

Όπως και να’ χει πάντως στο Μαξίμου δείχνουν ότι ανέμεναν αυτές τις αντιδράσεις και την κατασκευή fake news που κατά την γνώμη τους θα κλιμακωθούν στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Στην κυβέρνηση επαναλαμβάνουν πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της θητείας της κάτι που κατέστησε σαφές και στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας προβλέποντας μάλιστα ότι «θα βελτιωθεί το κλίμα για την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα». Συνδέουν μάλιστα την βελτίωση της αποδοχής της κυβέρνησης από το εκλογικό σώμα και με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις που θεωρούν ότι θα «ανακουφίσει» εκατομμύρια Ελλήνων φορολογούμενων.

Για το Μαξίμου η μάχη των ευρωεκλογών θα πρέπει να προσλάβει πολιτικά χαρακτηριστικά γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός αναζητεί-εάν δεν έχει ήδη εντοπίσει- το πολιτικό εκείνο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα πλαισιώσει το ευρωψηφοδέλτιο με την κάθοδό του. Η τελευταία πεντάδα είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί και όλα δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κατεβάσει και δεύτερο υπουργό πέραν της Έλενας Κουντουρά. Πάντως κατά τις πληροφορίες στους τελευταίους πέντε που θα παρουσιαστούν σύντομα θα περιλαμβάνεται και πολιτικό πρόσωπο, εξωκομματικό, με θετική απήχηση στην κοινωνία. Επίσης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider