Ευρωεκλογές: Το πολιτικό στίγμα της καταπολέμησης της Κλιματικής Αλλαγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωεκλογές: Το πολιτικό στίγμα της καταπολέμησης της Κλιματικής Αλλαγής
Ενισχυμένα τα ποσοστά των πράσινων κομμάτων στις ευρωεκλογές.

Τα ενισχυμένα ποσοστά των πράσινων κομμάτων στις ευρωεκλογές καταδεικνύουν την πολιτική διάσταση που λαμβάνει η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με την Κεντρική Ευρώπη μάλιστα να συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά.

Συνολικά, οι Πράσινοι αναμένεται να εκλέξουν 71 ευρωβουλευτές σε αυτές τις εκλογές και η στροφή αυτή καταγράφεται με αύξηση των ποσοστών στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, στη Γερμανία πέτυχαν 20%, δηλαδή το διπλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, στη Γαλλία αποκόμισαν 12% όντας τρίτο κόμμα, στην Αυστρία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία διψήφιο ποσοστό ενώ στη Βρετανία συγκέντρωσαν ποσοστό 12,4%.

Oι Πράσινοι ζητούν συγκεκριμένα βήματα κατά της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Συνθήκης των Παρισίων. Βασικός στόχος είναι να ασκήσουν πιέσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την επίτευξη των από κοινού συμφωνημένων στόχων για το κλίμα.

Προς αυτή την κατεύθυνση υιοθετούν συγκεκριμένη στρατηγική προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που προκαλούντα από την άνθρωπο όπως είναι η αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η διεύρυνση των ερήμων, τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες, το λιώσιμο των πάγων κλπ.

Βασική πολιτική που προτάσσουν είναι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια. Στα σχέδιά τους είναι ο περιορισμός της διάρκειας ζωής των μονάδων πυρηνικής ενέργειας και άνθρακα, ενώ θέλουν να καταστήσουν πιο προσιτές τις ΑΠΕ και την πράσινη κινητικότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο οι Πράσινοι επιδιώκουν την μεταμόρφωση του οικονομικού συστήματος και την μετάβαση σε αειφόρα μοντέλα παραγωγής υποστηρίζοντας τις «πράσινες επιχειρήσεις», τους συνεταιρισμούς και τις τοπικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider