Το Μαξίμου δεν κάνει πίσω στο θέμα της δικαιοσύνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Μαξίμου δεν κάνει πίσω στο θέμα της δικαιοσύνης
Στις σκέψεις της κυβέρνησης βρίσκεται ακόμη και μία πρόταση-πρόκληση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδεχθεί να συζητήσει συναινετικά για τους νέους ανώτατους δικαστικούς ώστε να μην υπάρξει κενό στην δικαιοσύνη.

Το Μαξίμου δεν προτίθεται να δεχτεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για ακινησία στο θέμα της επιλογής της ηγεσίας στην Δικαιοσύνη. Η απόφαση είναι σαφής και προκύπτει από τις δηλώσεις όλων των κυβερνητικών στελεχών αλλά και του εκπροσώπου της Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Παρ' όλα αυτά στις σκέψεις της κυβέρνησης βρίσκεται ακόμη και μία πρόταση-πρόκληση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδεχθεί να συζητήσει συναινετικά για τους νέους ανώτατους δικαστικούς, ώστε να μην υπάρξει κενό στην δικαιοσύνη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκδηλωθεί είτε με πρόταση του ίδιου του πρωθυπουργού είτε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης προς την Πειραιώς. Στο βαθμό που το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παγώσει αυτό το θέμα και μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρες να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για να ληφθούν αποφάσεις ως προς την επιχειρηματολογία για τις ευθύνες που έχει η ΝΔ ανοίγοντας αυτό το ζήτημα.

Κατά τ’ άλλα ενώ χθες πολλοί ανέμεναν «μαύρες πλερέζες» στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη μετά την εκλογική αποτυχία της προηγούμενης Κυριακής, το κλίμα σε σχέση πάντα με το σοκ της ήττας δεν ήταν και τόσο βαρύ. Βεβαίως και δεν έλειψαν οι γκρίνιες για τα αίτια της ήττας χωρίς όμως οι όποιες ενστάσεις και η κριτική να πάρει προσωποποιημένα χαρακτηριστικά. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν πως όλα τα στελέχη εμφανίστηκαν αποφασισμένα να ανατρέψουν το αποτέλεσμα στην εθνική αναμέτρηση υπό την προϋπόθεση ότι θα μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια.

Στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνει στην Προοδευτική Συμμαχία και την ενδυνάμωσή της. Να προτάσσει τα θετικά του κυβερνητικού έργου και του προγράμματός του βάζοντας τον «φόβο» γι’ αυτό που έρχεται σε δεύτερο πλάνο σε σχέση με την μάχη των ευρωεκλογών. Θα υπάρχει και το στοιχείο της αυτοκριτικής με την επισήμανση πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε ένα δύσκολο πρόγραμμα που ήταν ανακόλουθο με τις αρχικές του θέσεις, ωστόσο τώρα θα κριθεί για το μελλοντικό του σχέδιο που είναι στραμμένο στην κοινωνία και την μεσαία τάξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στην συνεδρίαση κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση πως το Μακεδονικό δεν ήταν τελικώς-όπως πολλοί προέβλεπαν- καθοριστικό στοιχείο για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Ζήτησε από όλα τα στελέχη να σηκώσουν ψηλά τα μανίκια και ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και να μην λειτουργούν με ηττοπάθεια.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider