Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ τα 170.000 μέλη μέχρι το συνέδριο - Ανασυγκρότηση του κόμματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ τα 170.000 μέλη μέχρι το συνέδριο - Ανασυγκρότηση του κόμματος
Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στη συνεδρίαση «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που συγκέντρωσε 1,7 εκατ. ψήφους να έχει 30.000 μέλη».

Μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών έγινε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες και έγινε σε καλό κλίμα, ενώ παράλληλα συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.

Βασικός στόχος της Κουμουνδούρου, όπως εκφράστηκε στη σημερινή συνεδρίαση, είναι μέχρι το Συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου τα οργανωμένη μέλη του κόμματος να φτάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στη συνεδρίαση «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που συγκέντρωσε 1,7 εκατ. ψήφους να έχει 30.000 μέλη» αλλά θα πρέπει να φτάσουν περίπου τα 170.000.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην εισήγησή του ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπογράμμισε πως η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα και στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά αντίθετα να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχισή του με την ευρεία εκλογική του βάση.

Για αυτό το λόγο, ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider