INSIDE OUT

Περιστέρι με ΣΥΡΙΖΑ vs Περιστέρι με Ξαρχάκο - Η δουλειά του Χατζηδάκη - Το μπλέξιμο του Αντώνιου 

13-07-2022 | 08:13
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιστέρι με ΣΥΡΙΖΑ vs Περιστέρι με Ξαρχάκο - Η δουλειά του Χατζηδάκη - Το μπλέξιμο του Αντώνιου 

Με Ξαρχάκο η ΝΔ στο Περιστέρι προχθές. Με Τσαλιγοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ χθες. Με μια διαφορά: στη ΝΔ ο Ξαρχάκος ήταν στο επίκεντρο, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ η Τσαλιγοπούλου ήταν το bonus για όσους άκουσαν τη μεγάλη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Η ομιλία του Προέδρου ήταν μια κλασσική προεκλογικού τύπου, σε μια κλασική προεκλογικού τύπου συγκέντρωση. Προφανώς οργανώθηκε πριν στρίψει απότομα ο Πρωθυπουργός και δεν μπορούσε να ακυρωθεί, γιατί εκτός από τον Αλέξη είχαν κλείσει και η Τσαλιγοπούλου, και ο Κώστας Καλδάρας.

Φουλ επίθεση

Σ’ αυτή την mid, προεκλογικού term, συγκέντρωση ο Αλέξης στάθηκε στο ύψος της περίστασης. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί έστειλε όπλα στην Ουκρανία λέγοντας «μας έκανε μέρος της κρίσης, αντί μέρος της λύσης στέλνοντας οπλισμό», ενώ στο τέλος δέχτηκε ανθοδέσμη από κοριτσάκι που ανέβηκε στη σκηνή.

Στη φουλ επίθεση χαρακτήρισε την κυβέρνηση άλλη μια φορά ως τη χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή. Μάλιστα το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι είναι «η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης». Ώπα Αλέξη! Η μεταπολίτευση ξεκίνησε το ’74.

Γεμάτη πλατεία

Η πλατεία του Περιστερίου ήταν γεμάτη. Ευκολάκι θα έλεγε κανείς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις στο λεκανοπέδιο, και δη στα δυτικά, είναι ισχυρές. Στις τρεις πρώτες σειρές κάθονταν όχι μόνο οι βουλευτές του Δυτικού Τομέα (Δραγασάκης, Βίτσας, Καφαντάρη), αλλά σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Δεν πήρε το μάτι μου αυτόν τον γκαφατζή τον Βερναρδάκη.

Δυσκολεύεται

Από τότε που σταμάτησε να είναι υπουργός Επικρατείας στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλάι του Αλέξη, έχοντας δίπλα του την expert, κατά δήλωσή της, στα social media Μάγκυ Δούση, δυσκολεύεται. Τα γράφω αυτά γιατί το περίφημο ότι η Κεραμέως είναι η Πισπιρίγκου της Παιδείας το είπε στο Tik Tok (βασικά το αγαπημένο των 10-12χρονων) στο οποίο έχει καμιά εικοσαριά ακολούθους.

Με σεβασμό στον κόσμο

Αντίθετα, στο Περιστέρι της ΝΔ το concept ήταν μουσικοκεντρικό, ενώ έναν σύντομο αλλά ζουμερό χαιρετισμό θα έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Κι ενώ είχε οργανωθεί όλο στην εντέλεια, είχαν αποσταλεί ενημερώσεις, υπήρχε link για την live μετάδοση του χαιρετισμού, ξαφνικά λιγο πριν τις έντεκα το βράδυ έρχεται ενημέρωση ότι δεν θα μιλήσει. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Καραμανλής σεβόμενος τις χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν το θέατρο του Άλσους Περιστερίου για να τιμήσουν τον Σταύρο Ξαρχάκο, αν και είχε προγραμματιστεί να μιλήσει για το έργο και την προσφορά του μεγάλου μαέστρου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, αποφάσισε να μην εκφωνήσει την ομιλία του. Ωραίος!

Γαλάζιο Περιστέρι

Στο κοινό, εκτός από τον πρώην Πρωθυπουργό και την οικογένειά του, ήταν ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο βουλευτής Δυτικού τομέα Γιάννης Λοβέρδος που χαιρέτισε ως οικοδεσπότης τους πάντες.

Επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η υποψήφια στο Δυτικό τομέα Μαρία Συρεγγέλα αλλά και ο Γιώργος Λιάνης. Ο Λοβέρδος έδωσε και πολιτικό στίγμα γράφοντας: «Η μουσική του τεράστιου Ξαρχάκου μας ενώνει. Δυστυχώς η αποψινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στο Περιστέρι έχει σκοπό να μας διχάσει. Δεν θα τους παρακολουθησουμε στον κατήφορο τους».

Ξεκαθαρίσματα

Από το μεγαλύτερο δήμο στα δυτικά της αττικής, γενικότερα στους δήμους ανά την χώρα, το δύσκολο πρότζεκτ του ξεκαθαρίσματος υποψηφίων έχει αναλάβει ο έμπειρος και αγαπητός Διονύσης Χατζηδάκης. Το ξεκαθάρισμα δεν αφορά τις βουλευτικές, αλλά τις αυτοδιοικητικές. Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα και υπεύθυνος αυτοδιοίκησης, έχει αναλάβει να πείσει γαλάζιους αντάρτες να μην κατέβουν, και γενικά να βρει ποιοι τραβάνε. Κοινώς να συνενώσει δυνάμεις τοπικά. Θυμίζω πως μετά τις διπλές εθνικές εκλογές την άνοιξη του ’23, ακολουθούν οι εκλογές Δήμων και Περιφερειών τον Οκτώβριο. Το γαλάζιο κουβάρι είναι μεγάλο πάντως.

Μπάσκετ για καλό σκοπό

Μπάσκετ για καλό σκοπό θα παίξουν σήμερα οι Οννεδίτες, με βουλευτές. Θα είναι τρία επί τρία. Στο παρκέ του Φαλήρου θα είναι κι ο Μαρινάκης της ΝΔ που αν και ψηλός, ΔΕΝ παίζει μπάσκετ. Ο σκοπός πολύ καλός, καθώς ο αγώνας είναι για ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου του πατήρ Αντώνιου. Ο πατήρ Αντώνιος είναι γνωστός χρόνια τώρα για το σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο.

Πρόκειται δε για συνωνυμία με τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο που έγινε ευρύτερα γνωστός για το κάζο που του επιφύλαξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με την καθ’ όλα ιερή βάπτιση δύο μωρών στη Βουλιαγμένη.

Ο Αντώνιος της Γλυφάδας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, άναψε το πράσινο φως χωρίς να γνωρίζει ότι οι γονείς είναι ομόφυλο ζευγάρι. Καταλάβατε γιατί μπλέξαμε με τις μονοθεϊστικές θρησκείες; Στην εποχή μου δεν είχαμε τέτοια προβλήματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:09

Δημόσιο χρέος: Σταθερά πτωτική η πορεία του μετά την πανδημία

08:58

Γάζα: Συνομιλίες για την ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στη Ρώμη την Κυριακή

08:50

G20: Δεσμεύτηκαν να «συνεργαστούν» για να φορολογούνται πιο δίκαια οι κάτοχοι πολύ μεγάλων περιουσιών

08:34

Τι σημαίνει για τη Λιβύη το ότι Αίγυπτος και Τουρκία έθαψαν το «τσεκούρι του πολέμου»

08:25

Πώς «ξεθύμανε» το κρασί της Τσάνταλης

08:10

ΤΑΙΠΕΔ: «Βάζει μπρος» την αξιοποίηση του Καταφυγίου Σπηλιάς στην Κέρκυρα

08:00

Attica Bank: Η επόμενη μέρα και τα οφέλη από τη συμφωνία για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου

23:45

Γερμανία: «Στρατός τρολ» υπό ρωσική καθοδήγηση υποστήριζε την AfD

23:30

Τα απομνημονεύματα της Μελάνια Τραμπ θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο

23:17

Wall Street: Κέρδη μετά τον πληθωρισμό - Ράλι 654 μονάδων για τον Dow Jones

23:00

Ξέσπασε γερμανοτουρκικός «πόλεμος» για το ντονέρ

22:49

Κρεμλίνο: «Πράκτορας του εξωτερικού» η ρωσόφωνη BILD

22:35

Κικίλιας: Η πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά

22:24

Πετρέλαιο: Τρίτη σερί εβδομάδα απωλειών για το αμερικανικό αργό

22:20

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Γ. Αντετοκούνμπο: Δεν το πίστευα ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο

22:15

Βέλγιο: Τρεις Τσετσένοι φυλακίστηκαν ως ύποπτοι για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες

21:45

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Τελετή Έναρξης: Η έντονη βροχόπτωση έχει οδηγήσει σε αποχωρήσεις θεατών

21:36

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δύσκολο το «τελευταίο μίλι» στην μάχη κατά του πληθωρισμού

21:29

Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή, αλλά δεύτερη ομάδα απωλειών για τα futures

21:09

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο

20:54

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης

20:42

Κομισιόν: Πρώτη δόση 1,5 δισ. στην Ουκρανία από «παγωμένα» ρωσικά assets

20:22

Πόθεν έσχες: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του συστήματος ελέγχου

20:20

ΗΠΑ: Πολιτικές προεκτάσεις στα ερωτήματα του FBI για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

20:09

Ασθενής σεισμική δόνηση 4.6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

19:53

Η Φινλανδία υποψιάζεται ότι ρωσικό πλοίο παραβίασε τον θαλάσσιό της χώρο

19:43

Εβροφάρμα: Καταβάλλει μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή

19:33

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Αυγούστου

19:25

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς το παγκόσμιο selloff εξασθενεί

19:10

ΥΠΕΘΟ - ΑΑΔΕ: Έως τις 26/9 οι δηλώσεις φόρου πλοίων β' κατηγορίας