INSIDE OUT

Ολιγοήμερες διακοπές για τον Άκη Σκέρτσο - Συνεχίζεται ο καύσωνας στο ΠΑΣΟΚ - Ξαφνικά καλοκαίρι στις σχέσεις Ανδρουλάκη-Κασσελάκη

Μαρία Νταλιάνη
22-07-2024 | 07:05
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολιγοήμερες διακοπές για τον Άκη Σκέρτσο - Συνεχίζεται ο καύσωνας στο ΠΑΣΟΚ - Ξαφνικά καλοκαίρι στις σχέσεις Ανδρουλάκη-Κασσελάκη

Ομολογώ πως τη ζήλεψα αυτή τη σκιά κάτω από αρμυρίκι της Κύθνου, του Άκη Σκέρτσου. Ο ισχυρός του Μαξίμου, έκανε γνωστό ότι λείπει για ολιγοήμερες διακοπές, και μοιράστηκε φωτογραφίες και σκέψεις με τους φίλους στα σόσιαλ.

«Παύση ή έστω επιβράδυνση. Αξία ανεκτίμητη που μόνο το ελληνικό καλοκαίρι μπορεί να σου προσφέρει με τα δικά του μοναδικά υλικά. Τη δικαιούμαστε όλοι ανεξαιρέτως και δεν χρειάζονται πολλά. Μια καλή σκιά κάτω από ένα αρμυρίκι, πλάι στην ακροθαλασσιά με τα καθαρά νερά και τον ήλιο που λαμπυρίζει πάνω τους. Υπέροχα τοπία με ξερολιθιές και διάσπαρτα, κάτασπρα εκκλησάκια. Μια οικογενειακή ταβέρνα σαν τον Κούτσικο, με λιγοστά και προσιτά τοπικά εδέσματα. Χρόνος για να βρεθούμε ξανά μαζί, να παίξουμε, να κάνουμε πειράγματα ο ένας στον άλλον, να θυμηθούμε παλιές ιστορίες και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις. Ευχαριστούμε την Κύθνο για τα όμορφα και πολύτιμα δώρα της. Πέταξε από πάνω μας την κούραση του χειμώνα και μας θύμισε τη σημασία του να περνάς καλύτερα με λιγότερα. Αλλά κυρίως μαζί με αυτούς που πραγματικά αγαπάς και σε αγαπούν. Καλό καλοκαίρι σε όσους ετοιμάζονται για τη δική τους παύση!».

Τελεσίγραφο

Η σκέψη της θάλασσας του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, με κρατάει κι εμένα με την ελπίδα να βρω σύντομα ένα φουντωτό αρμυρίκι για ν’ αντέξω τους καύσωνες της πολιτικής σκηνής που έχουν μετατοπιστεί όλοι προς κεντροαριστερά μεριά. Σήμερα, για παράδειγμα, λήγει το τελεσίγραφο που έβαλε το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, Παντελής Καμάς, προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δώσει στους υποψήφιους το Μητρώο μελών και φίλων (Παραπολιτικά).

Θέμα διαφάνειας

«Με δεδομένο ότι ο χρόνος υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 9/9/2024, άρα ο χρόνος για τη συλλογή υπογραφών, μελών είναι ελάχιστος και με αυτονόητο δεδομένο ότι ο Αύγουστος είναι "νεκρός" μήνας.

Με δεδομένο επίσης ότι η αναγκαία γνωμοδότηση του Δικηγόρου υπευθύνου για τα προσωπικά Δεδομένα μάς έχει ήδη, από ό,τι έχω πληροφορηθεί, κοινοποιηθεί. Σημειώνω ότι θα ήταν θέμα Διαφάνειας να την έχουμε όλα τα μέλη της Επιτροπής υπόψη μας, και τέτοια έγγραφα να μας γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο.

Θεωρώ επιβεβλημένο με δια Περιφοράς Συνεδρίαση, χωρίς καμία κωλυσιεργία, να δώσουμε το Μητρώο μελών στους υποψηφίους, μέχρι τη Δευτέρα 22/07/2024. Χρήσιμο θα ήταν επίσης να πληροφορηθούμε και εμείς τον συνολικό αριθμό Μελών του Κινήματός μας» τονίζει ο κ. Καμάς. Ο ίδιος, μπαρουτοκαπνισμένο στέλεχος απ’ τα παλιά, (υπήρξε Γραμματέας Νεολαίας), στηρίζει Χάρη Δούκα, και γνωρίζει τα κόλπα.

Πόσοι είναι;

Το προεδρικό γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη, εμφανίζεται σούπερ δραστήριο στο να καλεί να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητάς του μέλη και φίλοι, αλλά τη λίστα δεν την μοιράζεται και με τους άλλους. Έτσι λοιπόν μπορεί τον Σεπτέμβριο να κάνει μια επίδειξη δυνάμεων με δεκάδες χιλιάδες υπογραφές. Πέρα από τις εντυπώσεις όμως υπάρχει κι η ουσία. Στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές εμφανίστηκε να ψηφίζουν περί τις 270.000 μέλη και φίλοι. Ψίθυροι όμως θέλουν το Μητρώο του κόμματος να περιέχει μόνο 120.000. Οι υπόλοιποι 150.000; Υπάρχει βουλευτής περιφέρειας το όνομα του οποίου απουσιάζει από το Μητρώο. Άσε που ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές που βγήκε ο ίδιος έλεγε μέλη και φίλοι, ενώ τώρα τα γυρνάει και λέει μόνο μέλη (για υπογραφή στήριξης υποψηφιότητας). Το Μητρώο εν τω μεταξύ είναι στα χέρια της δικηγόρου και στενής συνεργάτιδας του Προέδρου, κ. Νανά Βρυώνη.

Προεδρικές αγάπες

Ο ίδιος ο Πρόεδρος βρέθηκε στην Κύπρο το σαββατοκύριακο για τους ματωμένους εορτασμούς της εισβολής. Η επίσκεψή του στην Χαρίτα Μάντολες, μια γυναίκα σύμβολο της κυπριακής τραγωδίας καθώς έχασε 18 δικούς της και πρωτοστατεί στον αγώνα για τους αγνοούμενους, τράβηξε το ενδιαφέρον του άλλου Προέδρου, του Κασσελάκη, ο οποίος έκανε ένα ενδιαφέρον άνοιγμα στον Ανδρουλάκη. Με αφορμή την επίσκεψη σχολίασε κάτω από ανάρτησή του ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για τους αγνοούμενους σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου.

Μια νέα εποχή φαίνεται πως ξεκινάει για τους πιεσμένους Προέδρους. Από τις ξινές φωτό

και τις αποστάσεις του παρελθόντος, τώρα περνάμε στο

Και

Με Μπάιντεν

Ουδείς μπορεί να προβλέψει, ούτε καν η Πυθία, πως θα εξελιχθεί η σχέση των δύο Προέδρων. Μένω λίγο ακόμα στον αριστερό εφοπλιστή, ο οποίος με αφορμή την αποχώρηση Μπάιντεν από την κούρσα για την επόμενη προεδρία των ΗΠΑ αποκάλυψε ορισμένες πτυχές της πολιτικής του σκέψης.

«Η σύγχρονη εποχή δημιουργεί προκλήσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη» σημειώνει. «Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν προοδευτικές λύσεις για τα καίρια προβλήματα των Αμερικανών πολιτών, όπως η κλιματική κρίση, η ανεργία των νέων, τα φοιτητικά δάνεια, οι πολιτικές συμπερίληψης και η οικονομική ανασφάλεια.

Επίσης, το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει από εδώ και πέρα να πάρει μια ξεκάθαρη στάση ενάντια στην γενοκτονία των Παλαιστινίων. Και πρέπει να προωθήσει την ειρήνη με εγκράτεια στην εξωτερική πολιτική: με ένα ΝΑΤΟ που να έχει ΜΟΝΟ αμυντική αποστολή απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως ορίζει το καταστατικό του».

Αυτά σημειώνει ο Πρόεδρος Κασσελάκης με αφορμή την αποχώρηση του Προέδρου Μπάιντεν. Κάποια στιγμή, λογικά θα αποκαλύψει και τις προοδευτικές λύσεις που προτείνει ο ίδιος για τους Έλληνες πολίτες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:13

Ideal: Εξαγόρασε το 75% της BlueStream - Ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο της Πληροφορικής 

10:04

Τράπεζα της Κίνας: Μείωση στα επιτόκια δανεισμού για στήριξη της οικονομίας

09:43

Ουκρανία: Έφτασε η τρίτη συστοιχία Patriot από τη Γερμανία

09:42

Κάλυψη της Intrakat ξεκινάει η Euroxx με τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ

09:30

Αυξήθηκαν οι πτήσεις των κινεζικών αεροπορικών εταιριών προς την Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι

09:18

Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

09:14

Ο Ζελένσκι δηλώνει πως σέβεται τη «σκληρή αλλά σθεναρή» απόφαση του Μπάιντεν

08:59

Ρωσία: Ζημιές στο διυλιστήριο στην Τουάψε από ουκρανικά drones

08:53

Τζο Μπάιντεν, ανατομία μιας πτώσης

08:48

Η Ρωσία «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση Μπάιντεν

08:40

Δωρεές ρεκόρ για την Καμάλα Χάρις - Συγκεντρώθηκαν 46,7 εκατ. σε λίγες ώρες

08:38

Διαγωνισμοί για συμβούλους - Προσφορές και απαιτήσεις - Δουλειά με το... τηλέφωνο

08:32

Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες καταβολής - Οι πληρωμές της εβδομάδας

08:29

Μικρή άνοδος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιούνιο

08:24

Η εκστρατεία του Τραμπ ετοιμάζει τα «βέλη» για την Χάρις

08:19

Από την απόπειρα κατά του Τραμπ στην εγκατάλειψη του Μπάιντεν: Οι 8 ημέρες που άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ

08:04

Οριακή μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας για τη Benetton Ελλάς – Ο διττός στόχος για το μέλλον

07:44

Aπόσυρση Μπάιντεν: Αγωνία για το "Trump Τrade" - Τι λένε οι αναλυτές

07:34

ESG: Πόσο έχουν αλλάξει οι τάσεις στις επιχειρήσεις από την αρχή του έτους

07:25

ΤΑΙΠΕΔ: Ο καταλυτικός ρόλος στον βιώσιμο μετασχηματισμό των ελληνικών λιμένων και η «Γαλάζια Οικονομία»

07:20

Ανείσπρακτα ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία για να γλιτώσετε φόρο – Οι δυο κρίσιμες κινήσεις

07:15

Προς «νοικοκύρεμα» τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ – Χωρίς ισολογισμούς από την ίδρυσή του

07:12

Ποια πλαστικά μπορούν να ανακυκλωθούν

07:11

Το πολυτελές ρολόι των 25.000 ευρώ που φόρεσε ο Κιλιάν Μπαπέ

07:05

Ολιγοήμερες διακοπές για τον Άκη Σκέρτσο - Συνεχίζεται ο καύσωνας στο ΠΑΣΟΚ - Ξαφνικά καλοκαίρι στις σχέσεις Ανδρουλάκη-Κασσελάκη

01:08

Ομπάμα: Η αποχώρηση Μπάιντεν φέρνει τους Δημοκρατικούς σε «αχαρτογράφητα νερά

00:42

Απόσυρση Μπάιντεν: Οι πρώτες αντιδράσεις από Ευρώπη, Ρωσία και Ισραήλ

00:14

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών

23:53

Πόση ώρα μπορεί να περνά το παιδί μπροστά στην οθόνη

23:39

Γαλλία: 1 νεκρός σε συμπλοκές συμμοριών – Συλλήψεις ανηλίκων