Κορονοϊός: Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας σε McDonald's στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας σε McDonald's στις ΗΠΑ
Απεργούν οι υπάλληλοι fast food σε πολλά μέρη των ΗΠΑ.

Με καταγγελίες στον οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην εργασία και απεργίες, σήμερα Τετάρτη, αντιδρούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τακτική που ακολούθησε υποκατάστημα της γνωστής αλυσίδας McDonald's στο Σικάγο αναφορικά με την πανδημία.

Την Τρίτη, ο Carols DeLeon, ο οποίος εργάζεται σε μια τοποθεσία στο Σικάγο McDonald, υπέβαλε καταγγελία στον οργανισμό σημειώνοντας ότι οι συνθήκες στο μέρος που εργάζεται του αποτελούν «επικείμενο κίνδυνο για την υγεία μας και για τους συναδέλφους μας».

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι διευθυντές στο συγκεκριμένο κατάστημα γνώριζαν ότι ένας εργαζόμενος νυκτερινής βάρδιας είχε αναγνωριστεί ότι είχε COVID-19 την περασμένη εβδομάδα. Ενώ οι διευθυντές ειδοποίησαν τους εργαζόμενους νυκτερινής βάρδιας, η καταγγελία αναφέρει ότι δεν ενημέρωσαν όλους τους εργαζόμενους που ήταν στο κατάστημα, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον άρρωστο υπάλληλο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, το κατάστημα δεν έκανε επιπλέον απολύμανση πέρα ​​από τον τυπικό καθαρισμό του, μετά από την εμφάνιση του κρούσματος.

«Οι διευθυντές δεν είπαν ποτέ σε κανέναν εργαζόμενο να μπει σε καραντίνα», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Το Fight for 15, το οποίο βοηθά στη διοργάνωση διαμαρτυριών εργαζομένων στον κλάδο του fast food, δήλωσε στο Business Insider ότι εκατοντάδες μάγειρες και ταμίες σε περισσότερες από 50 τοποθεσίες γρήγορου φαγητού στο Σικάγο αναμένεται να απεργήσουν την Τετάρτη για το θέμα απόκρισης των εταιρειών στην πανδημία του COVID-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider