Το νέο iPhone θα φορτίζει ασύρματα από απόσταση 4 μέτρων

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο iPhone θα φορτίζει ασύρματα από απόσταση 4 μέτρων

Πολλοί ήταν εκείνοι που απογοητεύτηκαν μετά την παρουσίαση του iPhone 7 ισχυριζόμενοι ότι ελάχιστα άλλαξαν σε αυτό εν συγκρίσει με το iPhone 6s. Παρά τις βελτιώσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία, οι πιστοί της apple δεν είδαν τις ριζοσπαστικές αλλαγές που περιμένουν πολύ καιρό τώρα. Όπως αναμεταδίδουν τα ξένα δημοσιεύματα όμως, αυτού του είδους οι ριζοσπαστικές αλλαγές είναι καθ' οδόν και θα λανσαριστούν την επόμενη χρονιά, όταν θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone - μάλλον υπό τον τίτλο iPhone 8 - το οποίο θα καταφέρει να «ταράξει τα νερά».

Σύμφωνα με πηγές, φήμες και διαρροές, που επικαλούνται τα δημοσιεύματα, τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus θα απέχουν μακράν σχεδιαστικά από τα προηγούμενα μοντέλα που κυκλοφόρησαν ειδικά από το 2014 κι έπειτα ενώ θα παρουσιάζουν και μια τεράστια καινοτομία στην μπαταρία τους...

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 θα συμπληρωθούν δέκα χρόνια από το λανσάρισμα της πρώτης συσκευής της σειράς, και για πρώτη φορά η αμερικανική εταιρεία φαίνεται να σχεδιάζει την υιοθέτηση νέων κυρτών οθονών 5 και 5,8 ιντσών, τεχνολογίας OLED. Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές μάλιστα οι νέες οθόνες θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στην μπροστινή επιφάνεια του iPhone αφού θα έχει μετακινηθεί το home button, χωρίς έτσι να αλλάζει αισθητά και το συνολικό μέγεθος του κινητού. Αν και κάποιοι διαφωνούν με τα προηγούμενα η νέα οθόνη και μετακίνηση του home button συνηγορούν στην έλευση της επόμενης γενιάς Touch ID σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος πλέον θα βρίσκεται ενσωματωμένος στην οθόνη.

Μια ακόμα αλλαγή που έχει αναφερθεί από πολλούς είναι πως το νέο iPhone θα έχει γυάλινη επιφάνεια και στην πίσω μεριά, η οποία θα ενώνεται με την μπροστινή με τη βοήθεια μιας μεταλλικής επιφάνειας ή μπάρας.

Επιπρόσθετα, ο κατά γενική ομολογία γρήγορος επεξεργαστής A10 Fusion θα αντικατασταθεί από τον ακόμη ταχύτερο A11 Fusion, ενώ αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά και το επίπεδο των φωτογραφικών ικανοτήτων των νέων τηλεφώνων.

Κι αν για πολλούς τα παραπάνω μοιάζουν αναμενόμενα, αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια αλλαγή που θα θέσει νέους κανόνες παιχνιδιού και θα ανανεώσει την βιομηχανία των smartphones η οποία μοιάζει σχεδόν στάσιμη εδώ και 10 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone στο συνέδριο Macworld τον Ιανουάριο του 2007.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα BGR η Apple εργάζεται στην ενσωμάτωση μίας προηγμένης τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης από μεγάλη απόσταση η οποία πρακτικά θα επιτρέπει στο iPhone 8 να μην χρειάζεται ποτέ φόρτιση… τουλάχιστον όχι φόρτιση έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple συνεργάζεται στενά με την εταιρεία Energous για την ανάπτυξη ικανότητας ασύρματης φόρτισης επόμενης γενιάς για τα μελλοντικά iPhones. H κίνηση δεν θεωρείται παράλογη αν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότερες έρευνες κατατάσσουν τη φόρτιση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στην κορυφή των προτεραιοτήτων των χρηστών οι οποίοι παραπονιούνται ότι πρέπει να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, αν όχι περισσότερο.

Η τεχνολογία μάλιστα πάνω στην οποία εργάζεται η εταιρεία δεν μοιάζει καθόλου με το είδος της ασύρματης φόρτισης που κυκλοφορεί σήμερα σε μερικές από τις Android συσκευές. Συνεργαζόμενη με μια εταιρεία Energous η Apple επεξεργάζεται την τεχνολογία εκείνη που θα μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνο σας όντας στην άλλη άκρη του δωματίου από την πηγή ενέργειας. Για την ακρίβεια όπως αναφέρει το δημοσίευμα ένα chip θα βρίσκεται ενσωματωμένο στη συσκευή και θα επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με τη βάση φόρτισης επιτρέποντας έτσι τη φόρτιση από αποστάσεις έως και 4 μέτρα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται η επαφή της συσκευής με τη βάση φόρτισης, αρκεί ο κάτοχος της συσκευής να την αφήσει στον ίδιο χώρο με αυτή και αυτόματα θα ξεκινάει η διαδικασία φόρτισης.

Προχωρώντας λίγο παραπέρα, με μερικές βάσεις φόρτισης τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία σε ένα σπίτι ή έναν επαγγελματικό χώρο το iPhone του χρήστη θα παραμένει μονίμως φορτισμένο ανεξάρτητα αν το χρησιμοποιεί, αν είναι ανοικτό ή κλειστό ή αν ο χρήστης μετακινείται κρατώντας τη συσκευή.

Αν και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι Apple και Energous συνεργάζονται στενά, καμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν αυτή τη συνεργασία. Έτσι ο μόνος τρόπος για να επαληθευτούν τα παραπάνω δημοσιεύματα δεν είναι άλλος από το να περιμένουμε περίπου ένα χρόνο τα αποκαλύπτηρια του νέου κινητού....

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider