Tα... παράξενα κι ενδιαφέροντα τεχνολογικά gadget της IFA 2018

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tα... παράξενα κι ενδιαφέροντα τεχνολογικά gadget της IFA 2018

Καθώς περιπλανιέται κανείς στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Messe Berlin, του εκθεσιακού κέντρου του Βερολίνου που κάθε χρόνο φιλοξενεί την μεγάλη τεχνολογική έκθεση IFA, γνωρίζει όλες τις νέες τεχνολογικές τάσεις καθώς και τις συσκευές που προετοιμάζονται να κατακτήσουν τους καταναλωτές στο μέλλον. Μεταξύ των πρωτοεμφανιζόμενων και των καινοτόμων βέβαια έρχεται αντιμέτωπος και με συσκευές όπου η τεχνολογία συναντά την φαντασία δημιουργώντας μια εντυπωσιακή, ασυνήθιστη ενίοτε και «κουλή» πρόσμιξη.

Η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση με καταναλωτές και εμπόρους να μένουν ανά περιπτώσεις με το στόμα ανοιχτό μπροστά στις τεχνολογικές εφευρέσεις. Το insider.gr τριγύρισε τους διαδρόμους της IFA και ανακάλυψε τις βασικότερες για να σας τις παρουσιάσεις.

  • Lovebox: Μοντέρνος ερωτικός ταχυδρόμος

​​

Αν το να ανταλλάσσετε μηνύματα με τον παραδοσιακό τρόπο σας φαίνεται κοινότυπο, υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα Lovebox. Πρόκειται για ένα ξύλινο κουτί διακοσμημένο με μια καρδούλα το οποίο συνδέεται με το κινητό σας μέσω εφαρμογής. Όταν θέλετε να πείτε κάτι σοτν σύντροφό σας, δεν έχετε παρά να στείλετε το μήνυμα μέσω της εφαρμοργής και τότε η καρδιά του κουτιού θα στρυφογυρίσει για να ειδοποιήσει το άλλο σας μισό ότι έχει λάβει μήνυμα. Το μόνο που μένει να κάνει είναι να σηκώσει το καπάκι του κουτιού για να διαβάσει το μήνυμα.

  • Aibo Tο ρομποτικό σκυλάκι της Sony

​​

Η Sony μας πρωτοσύστησε τον ρομποτικό της σκύλο, Aibo, πέρυσι. Φέτος όμως για πρώτη φορά ο σκύλος που γαυγίζει, περπατά, παίζει με το πλαστικό του κόκκαλο και ανταποκρίνεται στα χάδια των αφεντικών του, περνά τα ευρωπαϊκά σύνορα και θα πωλείται και εντός Ευρώπης. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι αρκετά δημοφιλής αφού ήδη υπάρχει λίστα αναμονής.

  • Bang and Olufsen: Το πρωτότυπο ηχείο

Ένα κομψό πολυμορφικό ηχείο σχεδιασμένο από Ελληνα μας σύστησε η Bang and Olufsen. Η ιδέα για τον σχεδιασμό του προέκυψε κοιτώντας ένα νόμισμα . Το νέο ηχείο μπορεί να τοποθετηθεί στο δάπεδο ή και στον τοίχο και καθώς το τσουλάς αυξομειώνει την ένταση του ήχου. «Μοιάζει αρκετά σουρεαλιστικό σαν αντικείμενο» ανέφερε ο σχεδιαστής του, Μιχάλης Αναστασιάδης.

  • Somnox robot: Το ρομπότ που καταργεί τα υπνωτικά χάπια

​​

Την επανάσταση στις αυπνίες υπόσχεται να φέρει το νέο ρομποτικό «μαξιλάρι αγκαλιάς» Somnox Robot. Σχεδιασμένο από υποαλεργικά και εξαιρετικά μαλακά υλικά έχει σχήμα φασολιού και αναπνέει. Το τελευταίο το κάνει μάλιστα με τέτοιο τρόπο που αναγκάζει όποιον το ακουμπά πάνω του να συγχρονίζεται με τον ρυθμό του και να κοιμάται πανεύκολα. Στόχος μας είναι να καταργήσουμε τα υπνωτικά χάπια που είναι χημικά και μετά από χρόνια καθημερινή χρήση σταματούν να έχουν αποτελέσαμτα» ανέφεραν οι δημιουργοί του στο Reader.gr Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να ξοδέψει περί τα 500 ευρώ για να το αποκτήσει.

  • Predator Thronos: O θρόνος του gaming

​​

Μια gaming καρέκλα οραματίστηκε και υλοποίησε η Acer με στόχο να πάει το παιχνίδι ακόμα παραπέρα κάνοντας το πιο αναπαυτικό. O «Γολιάθ» της Αcer ξεχωρίζει και το φουτουριστικό της design, έχει ύψος 1,5 μέτρων και φέρει το όνομα Predator Thronos. Πρόκειται για μια πλήρη καμπίνα η οποία μπορεί να υποστηρίζει έως και τρεις 27άρες οθόνες. Το πόσο κοστίζει όμως παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής.

  • LG: O ρομποτικός μας κουβαλητής

​​

Ενδιαφέρον είχε και ο ρομποτικός σερβιτόρος – κουβαλητής της LG. Ο ClOi SuitBot είναι το πρώτο ανθρωποειδές, λέμε τώρα, ρομπότ της εταιρείας με πολύ φαρδιά «περιφέρεια» ώστε να μπορεί να κουβαλά εντός αντικείμενα, ψώνια ή και παραγγελίες. Είναι ιδανικό για ξενοδοεία και αποθήκες ακόμα και για καταστήματα λιανικής.

  • Laika: Ο ρομποτικός φίλος του σκύλου σας

​​

Κι αν εσείς δεν επιθυμείτε να συναναστραφείτε κάποιο ρομπότ, ο σκύλος σας μπορεί να χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο. Ο λόγος για την Laika της startup CamToy, η οποία πήρε το όνομά της από το πρώτο σκύλο που ταξίδεψε στο διάστημα. Επί της ουσίας η Laika δίνει την ευκαιρία στον ιδιοκτήτη του σκύλου να αλληλεπιδρά με το ζωντανό από την άνεση του καναπέ του ή ακόμα κι εξ αποστάσεως.

  • SmartDiaper: Δίνει σήμα όταν η πάνα έχει γεμίσει

​​

Όσοι είναι γονείς ξέρουν πολύ καλά το κόστος της πάνας… ειδικά αν αυτή πεταχτεί χωρίς να χρειάζεται. Το SmartDiaper της Orpo βοηθά σε αυτό ακριβός το σημείο. Πρόκειται για έναν αισθητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος σε ταινία σιλικόνης και μετρά την υγρασία της πάνας και την θερμοκρασία εντός της. Όταν τα δεδομένα αλλάξουν ξαφνικά τότε σας ειδοποιεί με μήνυμα στο κινητό για να την αλλάξετε. Η εφαρμογή μπορεί να παρακολουθεί μέχρι και 5 μωρά ταυτόχρονα και είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να σας ειδοποιεί όταν ο αισθητήρας φύγει από την πάνα του μωρού.

  • Foldimate: Η συσκευή που διπλώνει πουκάμισα μόνη της

Για όσους αδυνατούν να διπλώσουν σωστά ένα πουκάμισο η λύση έρχεται και πάλι μέσω της τεχνολογίας. Το Foldime είναι μια συσκευή διπλώματος η οποία ακόμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αλλά όταν κυκλοφορήσει στην αγορά θα λύσει πολλά προβλήματα αφού κάνει το δίπλωμα παιχνίδι. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε στον κάδο τα ρούχα. Εκείνη θα αναγνωρίσει περί τίνος πρόκειται κάθε φορά - φούστα, μπλούζα ή πετσέτα και θα σας τα βγάλει διπλωμένα.

  • Moodo: Δημιούργηστε το δικό σας άρωμα χώρου

​​

Πρόκειται για ένα αρωματικό χώρου το οποίο παράγεται από την Agan Aroma, ηγέτη του κλάδου τα τελευταία 35 χρόνια. Επί της ουσίας είναι μια μηχανή που μπορεί να υποδεχτεί έως και τέσσερις κάψουλες διαφορετικών αρωμάτων ταυτόχρονα ώστε ο χρήστης να εξατομικεύει την μυρωδιά του χώρου του. Συνδεόμενο με την εφαμοργή της εταιρείας ρυθμίζετε την ποσότητα από κάθε άρωμα και δημιουργείται την προσωπική μυρωδιά του σπιτιού σας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το ενεργοποιήσετε την συσκευή και εξ αποστάσεων.

  • Dfree: Προβλέψτε πότε θα πάτε τουαλέτα

​​

Μπορεί η προαναγγελία της συσκευής να ακούγεται αστεία, ωστόσο αποδεικνύεται χρήσιμη για τους ηλικιωμένους με προβλήματα ακράτειας και τους ανθρώπους που τους περιποιούνται αφού χαρίζει αυτονομία. Πώς λειτουργεί; Ειδικός αισθητήρας μέσω υπερηχογραφημάτων παρακολουθεί την ουροδόχο κύστη, τα δεδομένα που συλλέγει ανεβαίνουν στο cloud και τα επεξεργάζεται ειδικός αλγόρισθμος και στη συνέχεια η εφαρμογή ειδοποιεί τον ενδιαφερόμενο τη στιγμή πριν την τουαλέτα αλλά και μετά σε περίπτωση χρήσης πάνας.

  • Στυλό που καθαρίζει τους λεκέδες

​​

Το νέο αυτό μικρό και πρακτικό εργαλείο είναι το όνειρο κάθε νοικοκυράς. Για όλους τους δύσκολους λεκέδες το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουμπήσετε ένα πανάκι πάνω στο λεκέ και να περάσετε από πάνω το τύπου στυλό μευπέρυθρες Expert Touch της AEG. Ο λεκές θα φύγει από το ρούχο και θα μεταφερθεί στο χαρτι εύκολα κι απλά χωρίς καθόλου κόπο.

  • Τραπέζι... ηχείο

​​

Μπορεί μέχρι χθες να είχατε δει ηχεία σε αμέτρητα σχέδια, μεγέθη και χρώματα αλλά δεν ξέρω αν είχατε δει ποτέ ηχείο τραπέζι. Δια χειρός UB+ το ξύλινο τραπέζι ηχείο έχει πολύ ισχυρή ένταση ήχου και δεν έχει καθόλου κραδασμούς όταν παίζει μουσική. Οπότε μπορείτε απλά πάνω του να τοποθετήσετε την οθόνη της τηλεόρασής σας ή ό,τι άλλο θέλετε. Αν και κατασκευαστικά είναι άρτιο, το design του επιδέχεται βελτιώσεις.... Πάνω στο τραπέζι υπάρχουν κουμπιά για να αυξομειώνεται ο ήχος καθώς και για ασύρματη σύνδεση μεσω bluetooth με το κινητό ώστε να παίζετε από εκεί την αγαπημένη σας μουσική.

  • Royole: Οθόνες για... ρούχα που αλλάζουν χρώμα και σχέδιο

​​

Η Royole είναι γνωστή για τις πλήρως εύκαμπτες και πολύ λεπτές οθόνες που φτιάχνει. Αυτές ακριβώς τις οθόνες τις έχει εφαρμόσει σε ρούχα αλλά και τσάντες ώστε να μπορείτε να αλλάζετε σχέδιο και χρώμα για να ταιριάζει με το στυλ σας. Κι αν τα τζάκετ και το μπλουζάκι ήταν κάπως παράδοξα η πολυμορφική τσάντα ήταν τόσο ροκ που είχε ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider