Με 22,5 εκατ. ευρώ στηρίζει το ομόλογο της Aegean η EBRD

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 22,5 εκατ. ευρώ στηρίζει το ομόλογο της Aegean η EBRD

Τα 22,5 εκατ. ευρώ ήταν η συμμετοχή της Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην πρόσφατη έκδοση επταετούς εταιρικού ομολόγου της Aegean.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης η έκδοση ομολογιακού προϊόντος αποτέλεσε το πρώτο εταιρικό χαρτοφυλάκιο ελληνικής εταιρείας για την νέα χρονιά.

«Η Aegean Airlines είναι ελληνική αεροπορική εταιρεία πλήρους εξυπηρέτησης, η οποία διαθέτει σήμερα στόλο 61 αεροσκαφών ο οποίος παρέχει προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις καθώς και υπηρεσίες φορτίου σε 153 προορισμούς σε 44 χώρες. Με έδρα την Αθήνα η εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 550 εκατ. ευρώ και αποτελεί μία από τις εταιρείες blue chip της Ελλάδας. Επιπλέον είναι μέλος της Star Alliance από το 2010 και έχει κερδίσει τον τίτλο της καλύτερης περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης από την Skytrax οκτώ συνεχόμενες στη σειρά, συμπεριλαμβανομένου του 2018» αναφέρει χαρακτηριστικά την ανακοίνωση.

Η EBRD εκτιμά ότι η συμμετοχή της στο ομόλογο της Aegean αναμένεται να τονώσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και να συνεισφέρει στο να ακολουθήσουν κι άλλες τοπικές εκδόσεις εταιρικών κύκλων στην αγορά, ένα επενδυτικό εργαλείο το οποίο δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στη χώρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η EBRD ξεκίνησε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει 2,4 δισ. ευρώ σε 44 έργα σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας», διευκρινίζεται.

Να υπενθυμίσουμε ότι η έκδοση της Aegean χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλέον επιτυχημένες εκδόσεις εταιρικού ομολόγου των τελευταίων ετών αφού πέτυχε να συγκεντρώσει με άνεση τα 200 εκατ. ευρώ του αρχικού της στόχου, έχοντας δεχθεί εγγραφές από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές που ξεπέρασαν το μισό δισ. ευρώ (527 εκατ. ευρώ).

Να σημειωθεί ότι το τελικό ύψος του προσφερόμενου επιτοκίου διαμορφώθηκε στο 3,60%, χαμηλότερα από το αντίστοιχο του 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου(3,90%), αλλά και κοντά στις δύο εταιρικές εκδόσεις που αποτέλεσαν ορόσημο για την οργανωμένη αγορά του Χ.Α., της Μυτιληναίος ( 3,10%) και του ΟΠΑΠ (3,50%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider