Θετικά πρόσημα στο Χρηματιστήριο με «καύσιμο» από ΔΕΗ και τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στο Χρηματιστήριο με «καύσιμο» από ΔΕΗ και τράπεζες
Το κλίμα στηρίζει η αγορά ομολόγων, στην οποία επανέρχονται οι αγοραστές μετά τις ήπιες ρευστοποιήσεις της Παρασκευής.

Με κέρδη άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω τοποθετήσεων σε τραπεζικές μετοχές και στη μετοχή της ΔΕΗ. Το κλίμα στηρίζει η αγορά ομολόγων, στην οποία επανέρχονται οι αγοραστές μετά τις ήπιες ρευστοποιήσεις της Παρασκευής.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 845,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,76%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,75 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 15 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,71%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ)+9,76% και Inform Λύκος+7,62%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νηρεύς-4,75% και Σαράντης-3,19%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+5,67%), της Εθνικής (+5,29%), της Πειραιώς (+2,88%), του ΟΠΑΠ (+1,85%) και της Alpha Bank (+1,84%).

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,4% σημειώνοντας πτώση 5,25% σε σχέση με την Παρασκευή, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου ανέρχεται στο 1,297% και υποχωρεί κατά 5,29% σε σχέση με την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider