Ο κοροναϊός «βυθίζει» τη Wall Street - Απώλειες άνω των 600 μονάδων ο Dow

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο κοροναϊός «βυθίζει» τη Wall Street - Απώλειες άνω των 600 μονάδων ο Dow
Μίνι sell off στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση υπό το φόβο παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης λόγω κοροναϊού.

«Βαθύ κόκκινο» επικρατεί στη Wall με τον κοροναϊό να έχει εξαπλωθεί στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και 213 ανθρώποι να έχουν χάσει τη ζωής τους μέχρι την Πέμπτη.

Οι επενδυτές απομακρύνονται από την αγορά μετοχών που δείχνει αρκετά εθραυστή και ευάλωτη μπροστά στις διαστάσεις που έχει πάρει ο κοροναϊός. Τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια ανακάμπτουν με τον χρυσό να επιστρέφει δυναμικά πάνω από το 1590 δολάρια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμανε συναγερμό την Πέμπτη το βράδυ αναβαθμίζοντας την επικινδυνότητα του ιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, ανακοίνωσε την απόφαση μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτων Περιστατικών, ένα ανεξάρτητο πάνελ εμπειρογνωμόνων.

Παράλληλα, ΠΟΥ αναφέρει πως ο ιός έχει προσβάλει τουλάχιστον 8.200 ανθρώπους. Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι μέχρι την Τετάρτη είχε εκδώσει 27,3 δισ. γουάν δηλαδή 3,94 δισ. δολάρια σε επιδοτήσεις προσπαθώντας να ελέγξει και να περιορίσει τον ιό.

Παράλληλα, το πρώτο κρούσμα κοροναϊού εμφανίστηκε και στις ΗΠΑ, παρά το μήνυμα του υπουργού Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος πως η αμερικανική οικονομία θα ανεβάσει ταχύτητα εξαιτίας της μειονεκτικής θέσης που βρίσκεται η Κίνα λόγω κοροναϊού.

Φόβος από την Moody's

Με έναν «μαύρο κύκνο» που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον παρομοιάζει τον κοροναϊό ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Μoody’s.

Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου σε ειδική έκθεσή τους που έδωσαν στη δημοσιότητα, η εξάπλωση του κοροναϊού μπορεί να αποδειχθεί «ένας μαύρος κύκνος», πιο ισχυρός από ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008-2009.

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Πέμπτη, ο Dow Jones κατέγραψε βαριές απώλειες 2,09% στις 28.256,03 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,59% στις 9.150 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε 1,77% στις 3.225 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider